Gošović: Nijesam glasao da se za člana Odbora CEDIS-a izabere kadar Vlade Duška Markovića

Neven Gošović, član Predsjedništva Demokrata i član Odbora direktora EPCG kazao je danas da je galsao protiv odluke da se za člana odbora direktora CEDIS-a izabere Vladan Radulović.

Prema njegovim riječima, on se nije mogao saglasiti sa predlogom da se za člana Odbora izabere kandidat, bivši član Odbora direktora EPCG u vrijeme 41. Vlade Duška Markovića.

Njegovo saopštenje prenosimo u cjelosti:

“Želim da ovim putem upoznam javnost da sam na sinoćnoj sjednici na kojoj je biran novi Odbor direktora CEDISA glasao protiv podnesenog predloga da se za člana Odbora izabere kandidat Vladan Radulović. Predlog za njegov izbor nijesu podržala još dva člana Odbora direktora EPCG, ali je isti usvojen preglasavanjem, imajući u vidu da su za izbor glasala preostala četiri člana.

Nijesam se mogao saglasiti sa predlogom da se za člana Odbora izabere kandidat, bivši član Odbora direktora EPCG u vrijeme 41. Vlade Duška Markovića, protiv kojeg je u ime EPCG aktuelni predsjednik Odbora direktora EPCG MIlutin Đukanović aprila 2021. godine podnio krivičnu prijavu optužujući ga da je zajedno sa Duškom Markovićem, Dragicom Sekulić, predsjednikom i drugim članovima Odbora direktora EPCG, kao i drugim licima bio član organizovane kriminalne grupe koja je pribavila imovinsku korist privatnom subjektu- ,,Unipromu”, na štetu javnog interesa, u iznosu od blizu 17 miliona eura.

Izabrati za člana Odbora direktora CEDIS-a gospodina Radulovića pod ovakvim optužbama koje su u formi krivične prijave izrečene ni manje ni više nego od strane aktuelnog predsjednika Odbora direktora EPCG, u konkurenciji na primjer sa kandidatom Rajkom Radusinovićem sa nespornim profesionalnim i moralnim autoritetom, koji se takođe prijavio na konkursu, i koga u tom postupku niko nije osporio, bilo je prosto i vrlo jednostavno pitanje za mene i zato sam glasao protiv predloženog rješenja.

Praksa da se pukim preglasavanjem biraju kandidati za ovako važne pozicije, a da pritom ne dobiju podršku oni koje niko ne osporava u bilo kom smislu, već oni za koje čelnik EPCG tvrdi da su članovi OKG koji su oštetili državu, je pristup koji definitivno nije poželjan i protiv kog ću uvijek dići glas jer politika preglasavanja uz ovakve hipoteke, bez obzira kako će biti okončan postupak po podnesenoj krivičnoj prijavi, ne smije biti obrazac funkcionisanja krovnih organa najveće državne kompanije u zemlji!”

Subscribe
Notify of
guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me

 

PRIJAVI PROBLEM!

Uređivački tim Press Onlin Portal-a garantuje anonimnost svima koji prijave problem i obavezuje se da će po važećem “Zakonu o zaštiti podataka i ličnosti” štititi izvor.

Prioritet će imati prijave za nezakonite procedure javnih tendera.