Hapšenjem u Baru spriječene nove likvidacije, počela saslušanja u SDT-u

Foto: Barski portal

Navodni pripadnici barskog ogranka škaljarskog kriminalnog klana – Stefan Janković (27), Martin Janković (25) Marko Peruničić uhapšeni su juče u Baru, zbog sumnje da su pripremali likvidaciju pripadnika suparničkog klana.

U Specijalnom državnom tužilaštvu jutros su počela saslušanja Barana uhapšenih juče u akciji SDT-a i Specijalnog policijskog odjelenja, a koji se sumnjiče za stvaranje kriminalne organizacije i pripremu više teških krivičnih djela.

Tokom akcije policija je upotrijebila vatreno oružje, pokušavajući bezuspješno da uhapsi jednog od osumnjičenih.

”U znak upozorenja, kada je osumnjičeni počeo da bježi, policajci su pucali u vis”, rekao je sagovornik Vijesti iz vrha Uprave policije.

On, međutim, nije želio da otkrije kog od osumnjičenih su morali da upozoravaju pucnjem.

Izvor iz Uprave policije rekao je za “Vijesti” da je hapšenjem članova klana na čijem čelu je Jovo Đurović, spriječeno izvršenje više najtežih krivičnih djela. Nisu, međutim, precizirali čija je likvidacija spremana, niti da li je Đurović na spisku za hapšenje.

Đurović je brat pokojnog Luke Đurovića, koji je do smrti bio vođa najjačeg barskog klana.

Iz Uprave policije šturo su saopštili da su njihovi službenici juče, u lučkom gradu, postupajući po nalozima nadležnog državnog tužilaštva, izvršili pretrese na više lokacija i uhapsili nekoliko osoba.

”Jedno lice u čijem stanu je vršen pretres, se prilikom preduzimanja radnji pretresa, dalo u bjekstvo. Policija preduzima intenzivne radnje na lociranju i lišenju slobode ovoga lica. U toku su dalje policijsko-tužilačke radnje i pretresi na ostalim lokacijama, te će, nakon završetka istih javnost biti blagovremeno obaviještena”, saopštili su iz UP.

Izvori iz bezbjednosnog sektora juče su različito govorili o razlozima hapšenja. Prema jednoj verziji istražitelje su do članova barskog klana odveli transkripti poruka razmijenjenih preko kriptovane SKY aplikacije, a prema drugoj, informacije je istražiteljima dostavio jedan od članova te kriminalne grupe.

Te informacije nisu zvanično potvrđene iz Uprave policije.

Braća Janković godinama su u policijkoj evidenciji označeni kao bezbjednosno interesantna lica. Prije ubistva Baranina Alana Kožara, slovili su za ljude od njegovog povjerenja.

Stefan Janković hapšen je prije par godina zbog iznude. Njegovom bratu Martinu suđeno je zbog optužbi da je, kao maloljetnik, 2015. godine u Baru pokušao da ubije sugrađanina Petra Popovića. Policija je 2018. godine u kući koju njih dvojica koriste, pronašla arsenal oružja, optičke nišane, ručne radio-veze, bajonet i eksploziv. Od njih su tada privremeno oduzeli i blindirani “Audi A8” i još tri četvorotočkaša.

Navodno, na njih je pucano u avgustu 2019. godine na Adi Bojani, ali taj slučaj nikada nije rasvijetljen.

guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me