Hrvatska: Autobus sa hodočasnicima iz Poljske sletio sa puta, poginulo 12 ljudi

Foto: N1

Najmanje 12 osoba je stradalo – 11 na licu mjesta, a još jedna je preminula u bolnici kada je autobus poljskih registarskih oznaka sletio s autoputa u Hrvatskoj.

Više osoba je teško povrijeđeno, ima i onih koje se bore za život. U hrvatskim bolnicama smještene su 32 osobe, prenosi N1.

Do nesreće je došlo jutros oko 5:40, na auto-putu A4 u smjeru Zagreba (između mjesta Jarek Bisaski i Podvorec).

„U istom trenutku po dojavi izašle su na teren sve službe. Jedanaest osoba je poginulo, 32 osobe su primljene u bolnicama u Varaždinu, Zagrebu i Čakovcu. Preminula je još jedna osoba koja je primljena na bolničko liječenje“, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović.

Autobus je išao iz mjesta u blizini Varšave, a prema nekim informacijama radi se o grupi koja je planirala da ide na hodočašće u Međugorje, dodao je.

Rekao je da postoji mogućnost da je još neko zarobljen pod autobusom, ali da je autobus pregledan koliko je bilo moguće i da se nadaju da to ipak nije slučaj. Čeka se i spisak imena putnika. Prema informacijama koje imaju hrvatske vlasti, u autobusu su bile 43 osobe.

Na pitanje o tome koliko je bilo vozača i da li su među povrijeđenima, rekao je: „To spada u one informacije koje se još utvrđuju“.

„Prema onome što su ljudi na terenu mogli uočiti, nije bilo djece“, kazao je Božinović.

Uzroci nesreće se utvrđuju, a policija pretpostavlja da je vozač zaspao za volanom, javlja Jutarnji list.

guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me