Hrvatska pobijedila Srbiju u Budimpešti u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva

Reprezentacija Hrvatske pobijedila je u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Budimpešti selekciju Srbije sa 14:12 (1:1, 4:3, 5:5, 4:3) i plasirala se u polufinale i borbe za medalje, dok će Srbija ponovo za plasman od 5. do 8. mjesta kao u Gvanžuu (Južna Koreja).

Hrvatska je igrala bolje od početka meča imalo, uglavnom rezultatsku prednost, u nekoliko navrata i tri gola razlike i zasluženo se plasirala u polufinale i izborila borbu za medalje.

U duelu dvojice velikih prijatelja, koji to godinama demonstriraju na svjetskim bazenima Ivica Tucak je ovog puta nadmudrio kolegu sa klupe Srbije Dejana Savića i izborio polufinale.

Dvojica, nedvosmisleno velikih trenerskih imena, Tucak i Savić su svojim odnosom prema rivalu potpuno promjenili tok sportskih dešavanja na ovim prostorima, potpuno relaksirali vaterpolo od nekadašnjih tenzija i sada su to isključivo sportski mečevi puni žara, ali i sportskog viteštva…

U prvoj utakmici četverfinala danas je i Grčka pobijedila ubjedljivo SAD sa 16:11 (3:1, 4:6, 3:0, 6:4) i nastavila sa pobjedama na Svjetskom prvenstvu.

U preostale dvije utakmice četvrtfinala Svjetskog prvenstva igraće Španija i Crna Gora (19.30) i Mađarska – Italija (21.00).

guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me