Iković: U subotu protest za odbranu Trga golootočkih žrtava u Danilovgradu

Iković Foto: Preokret

U subotu, 3.decembra u 9 časova biće održan protest na Trgu golootočkih žrtava u Danilovgradu u cilju očuvanja glavnog gradskog trga, najavio je Vuk Iković iz Preokreta.

“Opština Danilovgrad je prodala dio Trga golootčkih žrtava privatniku 2001. godine. 14 godina nakon toga prodani dio trga je dobio status građevinske parcle i na njoj je započeta izgradnja poslovne zgrade prije 20ak dana. Moramo spriječiti smanjivanje Trga i njegovu dalju blokadu. Insistiramo da inspekcija naloži obustavu radova, da se preispita dokumentacija, a onda da se trg otvoreniji i pristupačniji građanima. Zato u subotu protestujemo da bi odbranili Trg, centar grada, da bi odbranili sebe”, naveo je Iković u saopštenju.

Uputio je, kaže, poziv odbornicima Skupštine Opštine Danilovgrad jer je svim odbornicima u subotu mjesto na Trgu.

Foto: Pokret Preokret

“Podrška svakog građanina i svakog odbornika je potrebna i dragocjena. Niko ne može prodavati imovinu države bez naše saglasnosti. Zato je neprihvaljivo da je  dio Trga prodat kao imovina Crne Gore.  Otuđiti dio trga za vrijednost manju od 40.000 eura je incident, to su godišnje plate dva funkcionera opštine. Još jedna činjenica koje građani trebaju znati jeste i da je taj dio Trga prodat za cijenu jednog službenog vozila Opštine.  Ako pristajemo na otimačinu javnog dobra sjutra će nam oteti i ono što nijesu planirali da uzmu”, rekao je Iković.

Dodaje da privatna gradnja na glavnim gradskim trgovima nije prihvatljiva jer nije od javnog interesa bez obzira da li su ispunjene sve procedure.

“Ne pristajemo na nastavak privatizacije javnog dobra i ne želimo blokadu glavnog ulaza u pijacu i odbijamo pretvaranje trga u kafansku baštu. Zato tražimo da se Trg bude pristuzpačan i otvoren za građane, a ne da se sužava i da se na trgu održavaju gradske manifestacije, gdje ćemo slaviti naše pobjede”, zaključuje Iković.

guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me

 

PRIJAVI PROBLEM!

Uređivački tim Press Onlin Portal-a garantuje anonimnost svima koji prijave problem i obavezuje se da će po važećem “Zakonu o zaštiti podataka i ličnosti” štititi izvor.