INCIDENT U FRANCUSKOJ: Pokrenuta istraga o propustima u obezbjeđenju premijera Krivokapića

U toku je interna istraga u Sektoru obezbjeđenja ličnosti i objekata kako bi se utvrdila odgovornost zbog eventualnih propusta prilikom obezbjeđivanja premijera Zdravka Krivokapića, tokom njegove nedavne posjete Francuskoj.

Boravak Krivokapića u Francuskoj obilježio je incident kad je nepoznata osoba upala u njegovu hotelsku sobu.

“Operativnom obradom, Uprava policije došla je do saznanja da je u hotelskoj sobi premijera bio radnik na održavanju tehnike. Dosadašnje aktivnosti su pokazale da bezbjednost premijera nije dovedena u pitanje nijednog momenta. U toku je interna istraga u Sektoru obezbjeđenja ličnosti i objekata kako bi se utvrdila odgovornost zbog eventualnih propusta prilikom obezbjeđivanja premijera”, saznaje Portal RTCG iz Uprave policije. 

Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić boravio je sredinom novembra u Strazburu, povodom zvanične posjete Savjetu Evrope, ali tu je posjetu, po pisanju portala nova.rs, obilježio incident.  Kako se navodi, bila je to sasvim uobičajena posjeta jednog predstavnika države, koja nije imala pretjerani odjek u crnogorskoj i regionalnoj javnosti.  Krivokapić je u Francuskoj bio sredinom novembra i tada se dogodio incident kad je nepoznata osoba upala u njegovu hotelsku sobu.

Iz diplomatskih izvora, prema navodima portala RTCG, u hotelsku sobu crnogorskog premijera ušlo je nepoznato lice u trenutku kad se u njoj zatekao lično Krivokapić. Nepoznati muškarac zatečen je u sobi premijera u periodu kad je on sa delegacijom trebalo da bude van hotela, ali se, nakon što je promijenio plan, u vremenu predviđenom za ručak, vratio u svoju hotelsku sobu.

Tim povodom, portal RTCG se obratio kabinetu premijera Crne Gore, odakle je potvrđeno da se ovaj incident zaista dogodio, ali nisu željeli dodatno da komentarišu čitav slučaj, već su ih uputili na Agenciju za nacionalnu bezbjednost i Upravu policije Crne Gore.

Neimenovani sagovornici iz diplomatskih krugova kažu da još ne postoji adekvatno objašnjenje zašto se ovaj slučaj zataškava i zbog čega do sada nisu objavljeni detalji.

guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me