Ivan Vuković nastavio sa sužavanjem bulevara i ulica za automobile u Glavnom gradu

Bulevar Svetog Petra Cetinjskog, Foto: Facebook/Ivan Vuković

Treća traka na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog biće namijenjena za javni i auto-taxi prevoz, kao i vozila sa pravom prvenstva prolaza, poručio je odlazeći gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković.

Time je praktično sužen bulevar za male putničke automobile.

Iz Glavnog grada saopšteno je da uskoro stiže i novih 29 autobusa.

Obilježavanje pomenute trake obavljeno je, kako navode, danas, u periodu od 8 do 12 časova na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog, od raskrsnice sa Ulicom Jovana Tomaševića do Bulevara Džordža Vašingtona i od Bulevara Džordža Vašingtona do raskrsnice sa Ulicom Ivana Milutinovića.

“Traka, posebno iz pravca Bloka V, do sada je dominantno služila za nepropisno zaustavljanje vozila, zbog čega očekujemo da će novo saobraćajno rješenje doprinijeti efikasnijem protoku saobraćaja duž glavnog gradskog bulevara”, poručio je Vuković na društvenoj mreži.

Čelnik Glavnog grada nije imao razumijevanja za to što se na dijelu bulevara iz pravca Bloka 5 nalazi i državna apoteka i da je u tom dijelu po nekada nužno da se automobili parkiraju na kratko kako bi građani mogli da kupe ljekove.

Novo saobraćajno “rješenje” Vukovića naišlo je na negodovanje građana Podgorice.

“Biće interesantno kad autobusi iz te trake treba na idu u lijevo u raskrsnici, a ujedno kad oni iz lijeve trake treba da uđu kod MUP-a ili Alpe bara i parkinga. Drugo, svi taksisti i autobusi će ići središnjim ili lijevim trakama zbog prestrojavanja. Još jedan promašaj gradske uprave”, napisao je jedan od građana.

Reagovao je i Predrag Tomović, autor emisije “Oči Podgorice”, koji je saopštio na društvenoj mreži: “Danas je formirana traka za autobuse i taxi vozila, ali je to urađeno na pogrešan način i bez najave”.

Dodao je da vozači lome auta i plastične elemente, i da to treba zaustaviti što prije.

Klikom na donju sliku pogledajte video zapis:

Ovo nije jedino problematično rješenje u saobraćaju Glavnog grada, sada odlazećeg gradonačelnika Vukovića.

Veliki broj građana žalio se zbog postavljanja duple biciklističke trake u Ulici Kralja Nikole.

Ulica Kralja Nikole u Podgorici

Ta saobraćajnica ranije je bila komotna za saobraćanje malih putničkih automobila, a sada je sužena i većim dijelom dana u njoj su gužve.

Lokalna opozicija, koja je na izborima 23. oktobra ove godine osvojila vlast u Podgorici, najavila je da će se preispitati saobraćajna “rješenja” odlazećeg gradonačelnika i da će biciklističke trake u Ulici Kralja Nikole, koje su napravile saobraćajnu gužvu, biti uklonjene.

Redakcija portala PRESS

Subscribe
Notify of
guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me

 

PRIJAVI PROBLEM!

Uređivački tim Press Onlin Portal-a garantuje anonimnost svima koji prijave problem i obavezuje se da će po važećem “Zakonu o zaštiti podataka i ličnosti” štititi izvor.

Prioritet će imati prijave za nezakonite procedure javnih tendera.