Ivanović: Sarajevski festival je jedan od najznačajnijih na Balkanu i šire

Mladen Ivanović

Sarajevo Film Festival još jednom je mjesto koje okuplja filmske zvijezde i profesionalce iz regiona i svijeta. Poslije dvije godine, ponovo u punom sjaju, a filmski profesionalci iz Crne Gore dio su ove prestižne manifestacije.

Sarajevo Film Festival poslije jednog onlajn izdanja  i izdanja koje je obilježeno kovid restrikcijama, vratio se u svom punom sjaju.

Velike zvijezde, crveni ćilim, brojna publika, stvari su koje čine ovaj festival prepoznatljivim.

Ipak, Sarajevo Film Festival je mjesto koje prepoznaje važne i bitne teme i daje im priliku da ih neko prepozna i da kasnije postanu filmovi ili serije.

Jedan od takvih programa je i Dealing with past u okviru koga se potencijalnim producentima prezentuju teme koje su važne za društvo i sa kojima se često nije lako suočiti.

Crnogorski reditelj Mladen Ivanović bio je dio programa na ovogodišnjem izdanju SFF sa projektom Dubine Velebita.

“Dubine Velebita je zamišljen kao potencionalna buduća televizijska serija, koja se bavi razbijanjem nacionalističkih paterna, koji su identični u svim zemljama bivše Jugoslavije. Dakle, nesposobne vlasti od raspada Jugoslavije na ovamo koriste jedne te iste obrasce i načine na osnovu kojih krive komšije za svoje nefunkcionisanje… “, istakao je Ivanović, koji je dodao da je Sarajevski festival jedan od najznačajnijih, ako ne i najznačajniji festifal na Balkanu i šire. 

Dubine Velebita je projekat u produkciji Vida production iz Zagreba.

guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me