Jadran iz Herceg Novog slavi 100 godina postojanja

Utakmica na Škveru 1937. godine, Foto: PVK Jadran

Jadran je klub bogate istorije i tradicije, koji je svjetskom vaterpolu dao igrečke veličine, koje su obilježile istoriju ovog sporta proslavlja 100 godina postojanja i igranja vaterpola u Crnoj Gori, Herceg Novom, odnosno na Škveru…

Zaista je teško pobrojati sva ta velika imena koja su izgradila istoriju crnogorskog i jugoslovenskog , a samim tim i svjetskog vaterpolo, i aktivno učestvovali u razvoju tog sporta u jedan od najpopularnijih na prostorima bivše Jugoslavije.

Zbgo toga se legendarni vaterpolista, trener i sportski funkcioner Boro Mračević odlučio da za proslavu vijeka igranja vaterpola u Crnoj Gori napravi Monografiju “Jadran” koja treba da pokoljenja podsjeti na sve one iskonske legende sa Škvera koji su gradili i izgradili na Škveru kultno mjesto svjetskog vaterpola.

Možda i po uzoru na Margit siget i bazen “Alfred Hajoš” u Budimpešti, i Mračević je zajedno sa svojim saradnicima na Škveru izgradio impresivnu trofejnu salu od koje zastaje dah i pri samomom pogledu, a legende crnogorskog i jugoslovenskog vaterpola su na to mjesto uvijek dolazili sa posebnim pijetetom i strahopoštovanjem, svjesni da se u Herceg Novom teško osvajaju bodovi čak i kada ste evropski šampioni.

“Dugo se već pripremamo za proslavu 100 godina od odigrane prve utakmice u Herceg Novom, 1922. godine i za sve nas je to izuzetno važan datum koji je zlatnim slovima upisan u istoriju Jadrana. Sakupljao sam godinama u medijima podatke o svim utakmicama Jadrana, igračima, strijelcima i monografija koja će biti luksuzno opremljena i ilustrovana istorijskim fotografijama biće istovremeno i potvrda vrijednosti, ne samo Jadrana, već i tradicije crnogorskog vaterpola”, kazao je Mračević.

guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me