Jasavić i Jonica kandidatkinje za sudije Ustavnog suda

Ustavni sud

Azra Jasavić i Snežana Jonica podnijele su prijave na konkurs za izbor sudija Ustavnog suda, saznaje portal Dan.

Ustavni odbor raspisao je krajem decembra prošle godine javni poziv za izbor četvoro sudija Ustavnog suda Crne Gore. Jonica je četvrti put predala kandidaturu, a to je obavjestila i preko Fejsbuk profila.

Dok nebo plače nad sudbinom građana Crne Gore koji čekaju pravdu pred Ustavnim sudom – moja kandidatura za sudiju Ustavnog suda 4. put. P.S. Koverta je naopako radi uroka – navela je Jonica.

Za sudiju Ustavnog suda Crne Gore može biti birano lice koje, pored Ustavom propisanih uslova za sudiju Ustavnog suda, ispunjava i opšte uslove za rad u državnom organu.

Sudija se bira iz reda istaknutih pravnika sa najmanje 40 godina života i 15 godina radnog iskustva u pravnoj struci.

– Opšti uslovi za rad u državnom organu koje kandidat za sudiju Ustavnog suda treba da ispunjava su da je crnogorski državljanin; da je zdravstveno sposoban za obavljanje poslova radnog mjesta; da ima propisan nivo kvalifikacije obrazovanja; da ima položen stručni ispit za rad u državnim organima ili pravosudni ispit – navodi se na sajtu Skupštine Crne Gore.

guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me

 

PRIJAVI PROBLEM!

Uređivački tim Press Onlin Portal-a garantuje anonimnost svima koji prijave problem i obavezuje se da će po važećem “Zakonu o zaštiti podataka i ličnosti” štititi izvor.