Jedan od najvećih vesterna svih vremena dobija rimejk

Screenshot: YouTube/Jolly Film

Legendarni vestern “Za šaku dolara” (A Fistful of Dollars), reditelja Serđa Leonea, dobija svoj prvi rimejk.

Na rimejku rade produkcijske kuće Euro Gang Entertainment, koju je osnovao holivudski veteran Đani Nunari, i Jolly Film, koja je radila na originalnom vesternu, kao i slavni italijanski producent Enco Sisti, potvrdio je Deadline.

Film “Za šaku dolara” iz 1964. godine, s Klintom Istvudom u glavnoj ulozi, smatra se prvim špageti-vesternom, a uz to je zaslužan za ponovni porast popularnosti vesterna u 60-im i 70-im. Osim toga, to je prvi film Leoneove kultne “dolarske trilogije”, koju takođe čine filmovi Za dolar više (For a Few Dollars More) i Dobar, loš, zao (The Good, the Bad and the Ugly).

Priča prati usamljenog revolveraša (Istvud) koji dolazi u mali gradić u Novom Meksiku, u kojem se dvije suparničke porodice bore za prevlast nad trgovinom oružjem i alkoholom. Jednu porodicu čine braća Don Migel, Esteban i Ramon, a drugu porodica Bakster, koju vodi šerif Džon Bakster. Obje porodice pokušavaju angažovati iskusnog revolveraša, ne znajući da on ima sopstvene planove.

Inspiracija za vestern “Za šaku dolara” bio je japanski samurajski film Yojimbo, koji je režirao Akira Kurosava, a u kojem je glavnu ulogu igrao Toširo Mifune, Kurosavin česti saradnik.

Nadolazeći rimejk trenutno je u ranoj fazi razvoja. Pretpostavlja se da će film biti na engleskom jeziku, ali to još uvijek nije potvrđeno. Produkcijske kuće takođe nisu otkrile kada će početi snimanje ni ko će glumiti u filmu.

Izvor: Index.hr

Subscribe
Notify of
guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me

 

PRIJAVI PROBLEM!

Uređivački tim Press Onlin Portal-a garantuje anonimnost svima koji prijave problem i obavezuje se da će po važećem “Zakonu o zaštiti podataka i ličnosti” štititi izvor.

Prioritet će imati prijave za nezakonite procedure javnih tendera.