Joković i Kovačević obišli mještane pogođene zemljotresom na Goliji

Ministar poljoprivrede Vladimir Joković i predsjednik opštine Nikšić Marko Kovačević zajedno sa ostalim članovima Komisije za procjenu šteta od elementarnih nepogoda, Miroslavom Cimbaljevićem i Jasnom Janjić, posjetili su Goliju i upoznali se sa stanjem na terenu nakon nedavnog zemljotresa koji je pogodio ovo područje.

Tokom posjete predstavnici Komisije su se sastali sa mještanima čiji su domovi i imanja pretrpjeli materijalne štete prouzrokovane zemljotresom. Mještani su imali priliku da se upoznaju o procedurama i načinima ostvarivanja pomoći od strane Vladine komisije, kako bi u određenoj mjeri nadoknadili štetu.

– Ministar Joković je mještanima predočio procedure rada Komsije posebno istakavši da će se zajedno sa organima lokalne samouprave, na čelu sa predsjednikom Opštine Markom Kovačevićem učiniti sve kako bi se mještanima u najvećoj mjeri izašlo u susret – navodi se u saopštenju.

Opštinska komisija će naredne nedjelje vršiti procjenu štete na osnovu prispjelih zahtjeva.

Mještani su aktivno učestvovali u dijalogu sa ministrom i članovima Komisije, iznoseći svoje zahtjeve, potrebe i izražavajući zadovoljstvo zbog posjete i pružene podrške.

Dragoljub Manojlović, predsjednik Mjesne zajednice Krstac je izrazio zahvalnost ministru i predsjedniku opštine Nikšić povodom njihove posjete kao i na dosadašnjoj pruženoj pomoći.

– Vlada Crne Gore i resorno Ministarstvo ostaju posvećeni pružanju podrške poljoprivrednicima i mještanima u obnovi i razvoju pogođenih područja – zaključuje se u saopštenju.

Izvor: Dan

Subscribe
Notify of
guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me

 

PRIJAVI PROBLEM!

Uređivački tim Press Onlin Portal-a garantuje anonimnost svima koji prijave problem i obavezuje se da će po važećem “Zakonu o zaštiti podataka i ličnosti” štititi izvor.

Prioritet će imati prijave za nezakonite procedure javnih tendera.