Joković-Miler: Austrija će podržati Crnu Goru i u sektorima poljoprivrede

foto: MPŠV

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Vladimir Joković, primio je u posjetu ambasadora Republike Austrije u Crnoj Gori Karl Milera.

Tokom susreta, ambasador Miler je istakao podršku Austrije Crnoj Gori u procesu pristupanja Evropskoj uniji, kao i u drugim ključnim sektorima poljoprivrede. Poseban akcenat stavljen je na potencijale razvoja ruralnog turizma na sjeveru Crne Gore, visokokvalitetne proizvode, kao i na razmjenu iskustava u reformi šumarskog sistema prema austrijskom modelu.

Joković je naglasio da je od posebnog značaja podrška EU konzorcijuma kroz Twinning projekat „Jačanje kapaciteta u sektoru poljoprivrede i ruralnog razvoja za sprovođenje zajedničke poljoprivredne politike“, gdje je Austrija vodeći partner, koji će pomoći administraciji u ispunjavanju završnih mjerila u pregovaračkom poglavlju 11. poljoprivreda i ruralni razvoj.

Iskazana je zajednička posvećenost inicijativama u borbi protiv klimatskih promjena.

Ambasador Miler je, u pratnji atašea za poljoprivredu i životnu sredinu, gospodina Kristijana Bravenca takođe održao sastanke sa direktorom Direktorata za šumarstvo, lovstvo i drvnu industriju, Darkom Stojanovićem, i direktorom Uprave za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove, Vladimirom Đakovićem, gdje su razgovarali o iskustvima i perspektivama Austrije u tim sektorima.

foto:MPŠV

Izvor: RTNK

Subscribe
Notify of
guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me

 

PRIJAVI PROBLEM!

Uređivački tim Press Onlin Portal-a garantuje anonimnost svima koji prijave problem i obavezuje se da će po važećem “Zakonu o zaštiti podataka i ličnosti” štititi izvor.

Prioritet će imati prijave za nezakonite procedure javnih tendera.