Kabinet predsjednika: Milović obmanuo javnost 

Ministar pravde Andrej Milović je obmanuo javnost tvrdeći da je, navodno, predsjednik Crne Gore Jakov Milatović, od njega tražio da „revidira odluku“ tj. negativno mišljenje po molbi za pomilovanje sveštenika „koji je činio krivična djela“, kazali su iz Kabineta predsjednika Crne Gore u reagovanju na izjavu ministra.

Milović je tom prilikom kazao da je on dao negativno mišljenje o tom slučaju, a da je potom “Milatović tražio od njega da revidira odluku”.

– U konkretnom slučaju, obraćanje Ministarstvu pravde, od strane Službe predsjednika, bilo je i sadržinski i suštinski usmjereno na razjašnjenje spornih činjenica koje su dostavljene u predlogu Ministarstva pravde, a ne na promjenu mišljenja ministra – jer ona i nije potrebna da bi Predsjednik donio odluku – kazali su u reagovanju iz kancelarije.

Oni napominju da, shodno Ustavnim i zakonskim ovlašćenjima, Predsjednik Crne Gore ima diskreciono ovlašćenje u pogledu odlučivanja o molbama za pomilovanje, te da je mišljenje ministra pravde, u tom pogledu, “pravno neobavezujuće”.

– Razmatrajući dostavljene spise predmeta, ovlašćeni službenik Službe Predsjednika uočio je da predlog Ministarstva pravde ne sadrži određene podatke koji su obavezni dio sadržine predloga, u skladu sa članom 13 Zakona o pomilovanju. S tim u vezi, službenim putem, aktom broj 021/23-1705/2-03, od Ministarstva pravde traženo je da se činjenično razjasni ova pravna situacija, bez bilo kakvog zahtjeva koji se tiče promjene stava ministra pravde o tome da li ili ne treba dati pomilovanje – dodaju iz Kancelarije.

Sve prethodno navedeno, prema njihovim riječima, lako je utvrditi na osnovu uvida u dokumentaciju u konkretnom predmetu.

– Imajući u vidu da je sam predmet sadržao nedostatke koji do danas nijesu uklonjeni, on nije ni bio predmet odlučivanja Predsjednika Milatovića – poručuju.

Izvor: Dan

Subscribe
Notify of
guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me

 

PRIJAVI PROBLEM!

Uređivački tim Press Onlin Portal-a garantuje anonimnost svima koji prijave problem i obavezuje se da će po važećem “Zakonu o zaštiti podataka i ličnosti” štititi izvor.

Prioritet će imati prijave za nezakonite procedure javnih tendera.