Kako da Vam šminka ostane savršena tokom letnjih dana

Ilustracija

Ljeto je puno divnih stvari, ali istopljeni puder i razmazana maskara nisu među njima. Zato smo spremili nekoliko savjeta kako možete da poboljšate svoju rutinu i da izgledate svježe, čak i tokom ovih vrućih dana.

Dobra hidratacija je najbitnijaMožda mislite da bi trebalo da isključite hidrantnu kremu iz svoje rutine, ali to nije skroz tačno.

Velika je verovatnoća da ćete izostavljanjem kreme samo poremetiti lice i naterati ga da se brže izmasti, pošto mu nedostaje hidratacije. Ono što možete da uradite je da nađete hidrantnu kremu koja ima matirajući efekat na koži.

Manje je verovatno da će vam ovo lice ostaviti masnim tokom dana, posebno na vrućini. Preporučujemo kreme brenda Mixa.

Naglasak na zaštitu od sunca

Pored hidratacije kože, takođe želite da budete sigurni da je vaša koža pravilno zaštićena od sunca — a to znači da svaki dan nosite kremu za sunčanje širokog spektra SPF 30 ili više, čak i ispod šminke.

Dobar prajmer je vaš najbolji prijatelj

Najbitnije je izabrati dobar prajmer koji odgovara Vašem tipu kože i staviti ga nakon hidrantne kreme i zaštite od sunca. On će pomoći da Vaša šminka ostane na mjestu tokom cijelog dana, a upošte nećete osjećati kao da imate dodatni sloj nalicu.

Preporučujemo proizvode brendova Maybelline i L’Oréal.

Oslonite se na nežnije nijanse bogate, duboke boje imaju svoje mesto, ali mogu da izgledaju teške ljeti. Da biste osvetlili svoj izgled, pređite na nježnije verzije vaših omiljenih boja za usnei oči.

Isprobajte vodootporne verzije svojih omiljenih proizvoda.

Činjenica je da tokom znojenja gubimo tečnost iz organizma, ali znojenje isto tako može da poremeti šminku.

Preporučujemo da se prebacite na vodootporne proizvode kako bi izbjegli to i kako bi Vaša šminka zadržala svjež izgled tokom cijelog dana.

Postoje i proizvodi za popravku

Ako ipak dođe do neželjenog topljenja šminke i za to postoji rešenje! U skoro svim bolje snabdevenim drogerijama možete kupiti tzv. ’listiće’, koji liče na papirne maramice i sakupljaju višak sebuma sa lica, bez da poremete šminku.

Anastasija Radulović

guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me