Kako su govorili Ranko Krivokapić i Vladimir Joković

Joković i Krivokapić Foto: CDM/Antena M

Počasni predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) Ranko Krivokapić i čelnik Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimir Joković u prošlosti su u javnosti često imali dijametralno suprotne stavove, posebno kad je u pitanju Mitropolija crnogorsko-primorska (MCP) i Srpska pravoslavna crkva (SPC).

To se može zaključiti na osnovu njihovih izjava za javnost, koje se mogu pronaći u arhivama crnogorskih medija. Prema najavama, Krivokapić i Joković će najvjerovatnije biti članovi nove manjinske Vlade, koja se sprema mjesecima.

Da li će višegodišnji suprotni stavovi Krivokapića i Jokovića, ali i njihovih partija SDP-a i SNP-a, biti kamen spoticanja u radu nove manjinske Vlade, između ostalog i kad je u pitanju tema potpisivanja Temeljnog ugovora sa SPC, ali i druge važne državne teme – ostaje da se vidi.

Portal PRESS objavljuje neke od izjava Jokovića i Krivokapića u prethodnim godinama:

Avgust 2001.

Ranko Krivokapić: “SNP i Narodna stranka žele da uđu u Vladu samo da bi izazvali bezvlašće u Crnoj Gori”.

Mart 2020.

Ranko Krivokapić: “Srpska pravoslavna crkva (SPC) zna da nema argumente u vezi Zakona o slobodi vjeroispovijesti i zato pokušava političkim pritiskom da slomi Crnu Goru… U Zakonu o svojini već stoji da kulturno – istorijski spomenici ne mogu biti u vlasništvu stranaca, a Srpska pravoslavna crkva je stranac u Crnoj Gori”.

Jun 2020.

Ranko Krivokapić: “Postoje razni osnovi po kojima je Amfilohije mogao biti uhapšen. Znam nekoliko osnova po kojima je već odavno na ivici zakona ili s one strane zakona”.

Decembar 2021.

Ranko Krivokapić: “SPC je uvijek bila antidržavna crkva. Ona nije samo protiv Cnogoraca nego i nesrba u Crnoj Gori”.

Januar 2022.

Vladimir Joković: “SNP nikada neće uraditi nešto što se kosi sa interesima Srpske pravoslavne crkve”.

Mart 2022.

Vladimir Joković: Ne želimo da mijenjamo izbornu volju građana, što bi značilo da nema mjesta za SDP, SD i DPS. Za one koji su u ranijem vremenu bili u koaliciji sa DPS-om, ako SNP bude participirao u manjinskoj Vladi, neće biti mjesta”.

Mart 2022.

Vladimir Joković: “Biće potpisan temeljni ugovor i ako ne bude SNP u manjinskoj Vladi”.

Vl. O.

guest
Nije obavezno
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me