Kaluđerović: Poslanici SNP-a neće podržati ovakvu inicijativu o samostalnosti Zete

Foto: RTCG

Povodom sjednice Skupštine Crne Gore, na kojoj je jedna od tačaka dnevnog reda pitanje osamostaljenja Opštine Zeta, održan je sastanak predstavnika Socijalističke narodne partije Crne Gore i Odbora “Za spas Zete”.

Poslanici SNP-a u Skupštini Crne Gore neće podržati ovakvu inicijativu o samostalnosti Zete.

“Zbog dežavuisanja javnosti u prethodnom periodu i politizacije pitanja samostalnosti Zete, a uoči sjednice parlamenta, istakla bih sljedeće činjenice: SNP je uvijek prisutna tamo gdje se razgovara o interesima Zete i Zećana, pa je tako cjelokupno rukovodstvo zetskog SNP-a, uključujući i moju malenkost, prisustvovalo Zboru građana, na kojem je izražena rezerva po pitanju osamostaljenja u ovom trenutku, što smo uzeli u obzir prilikom donošenja narednih odluka”, navodi se u saopštenju.

Kako kaže, SNP je povukao potpis sa Inicijative o samostalnosti Zete upravo zbog navedene dileme jednog dijela građana Zete, koja je dominantno uzrokovana racionalnim razlozima, ali ima i primjese sebičnih političkih interesa pojedinaca.

“Insistiramo na tome da je izrada nove ili dorada postojeće studije održivosti od presudne važnosti za državne institucije, kada je u pitanju donošenje ovako krupne odluke”, kazalaje Kaluđeović.

Ona je podsjetila da su ministri iz redova SNP-a nakon povlačenja našeg potpisa i podnošenja nove inicijative, na sjednici Vlade glasali protiv.

SNP prema njenim riječima nije  potpisnica amandmana čiji je glavni inicijator DPS, “a koji su politikantski i mešetarski pokušavale da nam podvale pojedine političke partije”. 

“Poslanici SNP-a u Skupštini Crne Gore neće podržati ovakvu inicijativu o samostalnosti Zete, i SNP nikada nije kalkulisao interesima Zete, niti će, po cijenu bilo kakvih trenutnih krupnih državnih odluka, kao što to rade neki drugi”, kazala je Kaluđerović.

Ona je kazala da su građani Zete oni koji treba da odluče o sudbini svoje opštine i budući da, “u ovom momentu, postoji rezerva u dijelu redosleda odeđenih koraka, SNP će to podržati. I upravo podržava”, zaključila je Kaluđerović.

guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me