Kinezi autoput radili za plate do 11.000, domaći radnici za 350 eura

Dionica autoputa Bar – Boljare

Prema podacima Monstata, u septembru 2018. godine u Crnoj Gori je prosječna neto zarada iznosila 512 eura, dok su najviše prosječne neto plate imali zaposleni u finansijskim djelatnostima, nepunih hiljadu eura.

Primjer jednog mjeseca iz 2018. godine koji se odnosi na zarade kineskog menadzerskog i radnog osoblja na projektu izgradnje prioritetne dionice autoputa, koju gradi kompanija China Road and Bridge Corporation (CRBC), pokazuje da su oni primali enormne plate, koje su iznosile neto od 2.000 pa do čak 11.0000 eura, saopšteno je “Danu” iz Akcije za socijalnu pravdu (ASP).

Iz te nevladine organizacije su precizirali da se primjer odnosi na septembar 2018, kao godine u kojoj je trajala intenzivna izgradnja prioritetne dionice Smokovac–Mateševo.

CRBC je glavni izvođač radova na poslu koji je ugovorila vlada Demokratske partije socijalista (DPS) i predstavila ga kao “projekat vijeka”, koji će zemlji donijeti veliki ekonomski preporod.

“Punih je sedam godina od početka izgradnje dionice autoputa, koji je trebalo da bude završen za četiri godine, ali još nije otvoren. Posao je ugovoren za 809 miliona eura, što je odavno premašeno. Ukupna cijena koštanja ove investicije, koja je finansije zemlje gurnula u teški minus, nije poznata, ali je zato poznato da su kineski državljani imali enormne zarade gradeći nam “parče” autoputa”, kažu iz ASP.

Oni podsjećaju da je DPS vlada oslobodila poreza i doprinosa zarade kineskih državljana i dodaju da su ukupni troškovi zarada višestruko uvećani time što se sa završetkom posla kasnilo tri godine.

Kako ukazuju, kada je u pitanju lokalno osoblje iz Crne Gore angažovano od kineske kompanije, u septembru 2018. godine njihove neto zarade prosječno su iznosile od hiljadu eura do tri i po hiljade, dok su u manjem broju slučajeva neto plate bile ispod hiljadu eura, od čega su neke zarade bile 350 eura ili 400 eura.

“Prema podacima Monstata, u septembru 2018. godine u Crnoj Gori je prosječna neto zarada iznosila 512 eura, dok su najviše prosječne neto plate imali zaposleni u finansijskim djelatnostima, nepunih hiljadu eura. Minimalna zarada u zemlji bila je neto 193 eura”, podsjećaju iz ASP.

Kako dodaju, ako se to uporedi sa platom kineskog državljanina koji je, recimo, imao dvije hiljade eura, proizilazi da su crnogorskom državljaninu sa prosječnom neto zaradom od 512 eura trebala četiri mjeseca da radi i zaradi koliko kineski državljanin za mjesec, odnosno onom crnogorskom građaninu sa tadašnjom minimalnom neto platom od 193 eura trebalo je deset mjeseci da radi i zaradi koliko kineski državljanin za mjesec.

“Taj odnos u primanjima je još drastičniji ako se uzmu u obzir veće zarade kineskih državljana, pa bi na primjeru od mjesečne neto zarade od pet hiljada eura proizilazilo da bi crnogorski državljanin sa prosječnom platom u zemlji morao da radi deset mjeseci, a onaj sa minimalnom zaradom dvije godine i dva mjeseca da bi zaradio koliko kineski državljanin za mjesec”, naglašavaju iz ASP.

Kompletan projekat izgradnje prioritetne dionice Smokovac–Mateševo finansiraju crnogorski građani kroz kredit koji je tadašnja vlada uzela kod kineske državne Eksim banke, što znači da finansiraju i ogromne zarade kineskih državljana.

Kada je krajem prošle godine bivša vlada najavila program “Evropa sad”, kojim je minimalna zarada u zemlji uvećana sa 250 na 450 eura, poslanici DPS-a (sa zaradama od par hiljada eura) žestoko su se bunili i procjenjivali da će to uvećanje ugroziti javne finansije zemlje.

Predstavnici bivših DPS vlada nijesu govorili o primanjima kineskih državljana angažovanih na izgradnji autoputa i koliko su ona povećala cijenu investicije, posebno u uslovima višegodišnjeg kašnjenja završetka radova, niti su ikada odgovorili zašto su imali toliko empatije za strane državljane i zašto je isti odnos izostao kada je trebalo povećati zarade crnogorskih građana.

Iako je nesporno da je izgradnja autoputa kompleksan i složen posao, što po sebi diktira i veća primanja, ni tada, ali ni kasnije građanima nije objašnjeno zašto je dozvoljeno da kineski državljani zaposleni na izgradnji prioritetne dionice autoputa imaju enormne zarade na račun crnogorskih građana, koji sve to finansiraju.

Pored toga, treba ukazati da se velike plate često koriste i kao mehanizam za izvlačenje novca, ali s obzirom na razmjere ovog posla i na do sada poznat način realizovanja transakcija prema kineskoj Eksim banci, teško da će ovaj aspekt “posla vijeka” ikada biti istražen od strane crnogorskih nadležnih organa.

guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me