Knežević obećao podršku Sindikatu lučkih i transportnih radnika

Foto: DNP

Predsjednik DNP – a Milan Knežević primio je danas u Skupštini Crne Gore predsjednika Sindikata lučkih i transportnih radnika Vladimira Obradovića i člana Izvršnog odbora Nedžada Pinčića. Predstavnici su u razgovoru sa liderom DNP – a, iskazali potrebu i molbu, da se razmotri mogućnost njihovog privremenog odlaska u penziju, saopšteno je iz Kneževićeve partije.

Predstavnici Sindikata upoznali su Kneževića sa opisom posla lučko transportnog radnika koji podrazumijeva pretovar putem fizičke snage svih vrsta tereta opasnih materija uz stalnu opasnost od povreda i ugrožavanja života.

Na ovim poslovima trenutno su zaposlena 44 lučko transportna radnika na neodređeno vrijeme, i njihovi predstavnici su u razgovoru sa liderom DNP – a, iskazali potrebu i molbu, da se razmotri mogućnost njihovog privremenog odlaska u penziju. Knežević je Obradoviću i Pindžiću obećao podršku u skladu sa nadležnostima i mogućnostima poslaničkog kluba DNP – a, iskazujući spremnost da zajedno sa ostalim poslaničkim klubovima, a u konsultaciji sa nadležnim ministarstvima pronađu prihvatljivi model i za državu i za radnike – navodi se u saopštenju, koje je dostavljeno portalu Dan.

Takođe je dogovoreno da se u narednom periodu nastave konsultacije kako bi u što skorije vrijeme došli do rešenja problema lučko transportnih radnika, zaključuje se u saopštenju.

Subscribe
Notify of
guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me

 

PRIJAVI PROBLEM!

Uređivački tim Press Onlin Portal-a garantuje anonimnost svima koji prijave problem i obavezuje se da će po važećem “Zakonu o zaštiti podataka i ličnosti” štititi izvor.

Prioritet će imati prijave za nezakonite procedure javnih tendera.