Knežević: Žrtvuju 20.000 građana Zete da bi Luka Rakčević prešao cenzus

Knežević

Demokratski front (DF) sjutra će predati inicijativu za smjenu predsjednice Skupštine Danijele Đurović, kao i za izglasavanje nepovjerenja Vladi premijera Dritana Abazovića, najavio je jedan od lidera tog političkog saveza Milan Knežević.

Knežević je danas u Skupštini kazao da će, zbog načina na koji je zakazana sjednica parlamenta, inicijativa za smjenu Đurović već sjutra biti predata u proceduru.

“A takođe će već sjutra biti u proceduri incijativa o izglasavanju nepovjerenja Vladi Dritana Abazovića od DF-a i kolega koje su spremne to da podrže”, rekao je Knežević.

On je naveo da očekuje da će to uraditi i Demokratska Crna Gora.

“Onda ćemo imati još jednu vanrednu sjednicu”, kazao je Knežević.

On je rekao da ne vjeruje da će aktuelna Vlada opstati.

“Opstala ili ne opstala, a mislim da neće jer je više nego izvjesno da je čeka politika pogibija, niko sa DF-om ne može pregovartati o modelima izlaska iz krize ukoliko ne bude ukalkulisao zadovoljenje interesa građana Zete”, poručio je Knežević.

Istakao je da je ovo Zakon o spašavanju Ivana Vukovića iz DPS-a i Luke Rakčevića iz URA.

– Ovdje se žrtvuje 20.000 građana da bi Luka Rakčević mogao da pređe cenzus i bude tas na vagi, a Ivan Vuković osvoji što više glasova. Ne bi me čudilo da ova pokojna većina donose nove zakone da bi Zlaticu, Zagorič, Blok pet, Murtovinu odvojili od Podgorice, naglasio je on.

Knežević je podsjetio da je DF ubjedljivo pobijedio u Zeti, a da bi DF i Demorkate imali ubjedljivu većinu u Zeti.

Poslanici, na vanrednom zasijedanju, raspravljaju o izmjenama zakona o teritorijalnoj organizaciji Crne Gore i Glavnom gradu kojim je predviđeno osnivanje Zete kao samostalne opštine.

To su predložili poslanici Danijel Živković, Draginja Vuksanović Stanković, Kenana Strujić Harbić i Miloš Konatar.

guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me