Kotoranin Vasilije Jakšić postao šampion Evrope

Vasilije Jakšić

Kotorski automobilista Vasilije Jakšić danas je u hrvatskom Buzetu vozio posljednju devetu brdsku trku u šampionatu Evrope i ostvario je istorijski rezultat – nakon titule u Grupi 4, postao je šampion Starog kontinenta i u generalnom plasmanu.

Trostruki prvak CEZ-a najavio je juče pobjedu na stazi na kojoj je trijumfovao prošle godine.

“Ukoliko uspijem da dođem do cilja koji sam zacrtao i osvojim titulu prvaka Evrope posvetiću je tragično preminulom drugu i šampionu CEZ-a Nikoli Asanoviću. Na krovu mog Mitsubišija uslikan je Nikolin lik. Mnogo ljudi doći će na Buzetske dane da me podrži, ali zbog tragedije koja je zadesila porodicu Asanović i crnogorski sport sva slavlja koja smo planirali u slučaju osvajanja titule smo otkazali”, poručio je juče za portal RTCG iz hrvatskog grada Vasilije Jakšić.

Član kotorskog kluba prije završne trke bio je lider u generalnom plasmanu šampionata sa 167 bodova, ispred Austrijanca Karla Šagerla i Italijana Antonina Miljuola koji su imali po 159.

Nakon trijumfa u Francuskoj, Portualu, Španiji i Češkoj, Jakšić je bio drugi na trkama u Italiji i Poljskoj, pobijedio je zatim u Švajacrskoj, da bi na stazi u Ilirskoj Bistrici zbog pogrešnog odabira guma, promašene šikane i kazne od 90 sekundi bio posljednji u klasi.

guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me