Kovačević: Tako mi tog poštenja

Aković Foto: Uprava policije

Komentar Duška Kovačevića, blogera i analitičara:

Iz ovog sasvim legitimnog komitsko-anticrkvenog tabora poslednja dva dana možemo čuti riječi pohvale i uvažavanja za gest Šefa granične policije koji je podnio moralnu ostavku zbog navodno nelegalnog ulaska patrijarha Porfirija sa svitom u Crnu Goru.

Zaista ne znam ko je policajac Aković, ali teško je povjerovati da je Šef granične policije u državi koja se u svijetu “proslavila” prekograničnim švercom rekordnih količina droge i cigara častan i profesionalan službenik. Da nije suprotno?

U državi švercerskog raja u kojoj su carina i granica bile izbušene i propusne kao sito i rešeto, a to bila gotovo zvanična politika i ekonomski model države, Šef granične policije mogao je biti isključivo uigran i siguran čovjek koji će pognute glave ćutati i puštati da se kriminal neometano kreće preko granice, kao da je nema, kao da ne postoji.

Napredovati u našoj nesrećnoj policiji, pokrivati najosjetljivija i najdelikatnija mjesta u istoj policiji, a čiju smo prirodu najbolje shvatili kroz razgovore sa aplikacije Europola, može samo krajnje nemoralan i duboko korumpiran kadar, govori nam elementarna logika. Što nije podnio ostavku kada su preko “grane” na divlje ušli Velja Nevolja i Mare Mesar a zatim i masakrirali par momaka, ako je i tada bio šef granice? Dakle, ne tvrdim ništa i ne optužujem nikoga konkretno osim što pokušavam zdravorazumski rezonovati, ako je dozvoljeno.

guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me