Krapović: Političko zapošljavanje nije iskorijenjeno, trudiću se da stavim tačku na to

Ministar odbrane Dragan Krapović saopštio je da u tom resoru rade sveobuhvatnu analizu stanja, te da će nakon toga preduzeti konkretne korake u pravcu iskorjenjivanja zatečenih negativnih pojava.

On je kazao da političko zapošljavanje nije iskorijenjeno, te da će se tokom mandata truditi da stavi tačku na takve pojave.

Krapović do sada nije pravio kadrovske rezove, ali najavljuje da će ih ipak biti u nekom narednom periodu.

“Sistem je opterećen godinama za nama političkim pristupom kada se radi o kadriranju u Ministarstvom odbrane. To je naravno slučaj i sada. Nije to moglo biti iskorijenjeno do kraja ni u ovom prethodnom periodu od 2020. godine, a pogotovo ne u ovih mjesec koliko sam ja na čelu Ministarstva odbrane. Trudiću se da stavim apsolutno tačku na ono što su političko-partijske preferencije u sistemu odbrane. U prethodnom periodu toga je bilo previše”, rekao je Krapović u intervjuu Danu.

Prema njegovim riječima shodno takvom pristupu kadriranja unutar sistema odbrane došlo je do negativnih posljedica kroz čitav sistem i one se i danas vide i reflektuju.

On naglašada da što se tiče menadžmenta, došao je relativno skoro i svi su dobili šansu da pokažu ono što znaju kroz svoj rad.

“Analiziram i kadrovsko stanje i ono što su problemi. Rekao bih da je zatečeni kadar na elementarno profesionalnom nivou. Vjerovatno da će u budućem periodu biti kadrovskih promjena. Vidjećemo na kojim mjestima će doći do promjena i da se njima garantuje unapređenje sistema. Međutim, još je rano da govorim o tome”, rekao je Krapović Danu između ostalog.

Izvor: Dan

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me

 

PRIJAVI PROBLEM!

Uređivački tim Press Onlin Portal-a garantuje anonimnost svima koji prijave problem i obavezuje se da će po važećem “Zakonu o zaštiti podataka i ličnosti” štititi izvor.

Prioritet će imati prijave za nezakonite procedure javnih tendera.