Krapović u četvrtak na sastanku NATO ministara odbrane

Ministar odbrane Dragan Krapović učestvovaće na sastanku Sjevernoatlantskog savjeta u formatu ministara odbrane (NAC) koji će u četvrtak biti održan u sjedištu NATO u Briselu.

Kompleksnost aktuelnih bezbjednosnih prilika na globalnom planu ukazuje na važnost čvrste posvećenosti saveznica punoj implementaciji svih zadataka sa NATO agende, kako bi se procesi na transformaciji Alijanse realizovali predviđenom dinamikom, navode iz Ministarstva odbrane.

Ministri odbrane zemalja članica Alijanse će razmatrati ključne aktivnosti realizovane tokom protekle godine, planirane odlukama Samita u Viljnusu, a u susret Samitu koji će u julu biti održan u Vašingtonu, sa posebnim akcentom na kredibilno izdvajanje za odbranu – kazali su iz ministarstva.

Poseban fokus sastanka biće na aktivnostima koje se kontinuirano sprovode u cilju daljeg unapređenja odvraćanja i odbrane.

O situaciji u Ukrajini i modalitetima podrške biće riječi tokom sastanka Savjeta NATO – Ukrajina, navode iz Ministarstva.

Krapović će nakon ministarskog sastanka u Briselu učestvovati i na Minhenskoj bezbjednosnoj konferenciji.

Subscribe
Notify of
guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me

 

PRIJAVI PROBLEM!

Uređivački tim Press Onlin Portal-a garantuje anonimnost svima koji prijave problem i obavezuje se da će po važećem “Zakonu o zaštiti podataka i ličnosti” štititi izvor.

Prioritet će imati prijave za nezakonite procedure javnih tendera.