Krivična prijava protiv pet lica osumnjičenih za falsifikovanje i zloupotrebu položaja

Službenici podgoričke policije su podnijeli krivičnu prijavu Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici protiv pet sluzbenika bivše Podgoričke banke ad, zbog sumnje da su u periodu od decembra 2019. do decembra 2020. godine, izvršili krivična djela falsifikovanje službene isprave i zloupotreba položaja u privrednom poslovanju.

Sumnja se da su N.V. (67), T.B. (62), R.B. (31), M.S. (30) i T.D. (31) izvršili ova krivična djela na način što je N.V. sa svoje šifre za pristup sistemu, podizala novac sa računa oštećenog lica od čega je veći dio zadržavala za sebe.Takođe se sumnja da su T.B., R.B. i M.S., tadašnji službenici pomenute banke, počinili krivična djela koja im se stavljaju na teret, na način što su sa svojih korisničkih naloga izvršili nezakonitu isplatu sredstava sa računa u vlašnistvu oštećenog lica i predali ga N.V., navode iz Uprave policije.

Na navedeni način su nanijeli materijalnu štetu oštećenoj za ukupan iznos od preko 19.000 eura.

Osim toga na teret T.D. se stavljaju ista krivična djela koja je, kako se sumnja, izvršila na način što je unijela u elektronski sistem pomenute banke, nezakonito ovlašćenje o raspolaganju sredstvima, kojim je N.V. ovlašćena da raspolaže sredstvima na računu oštećene, dodaju oni.

guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me

 

PRIJAVI PROBLEM!

Uređivački tim Press Onlin Portal-a garantuje anonimnost svima koji prijave problem i obavezuje se da će po važećem “Zakonu o zaštiti podataka i ličnosti” štititi izvor.