Profil legende: Majkl Džordan

Izvor i Fotografija: nba.com

Majkl Džordan je najveći košarkaš svih vremena. Kao fenomenalan sportista sa jedinstvenom kombinacijom snage, gracioznosti, brzine, snage, veštine, improvizacije i takmičarske želje, jednstavno Džordan je NBA. super Zvijezda.

Čak su i moderne superzvijezde prepoznale su Džordanovu jedinstvenst. Medžik Džonson je rekao: “Eno Majkla Džordana, a tu smo i mi ostali.”Posle utakmice plej-ofa u kojoj je Džordan ubacio 63 poena Boston Seltiks-u Leri Bird je rekao: „Bog prerušen u Majkla Džordana“.

Kratka lista njegovih najboljih dostignuća bi uključivala sledeće:

Osvojio je šest NBA šampionata sa Čikago Bulsima, 10 puta najbolji strijelac (rekord svih vremena), pet MVP nagrada, deset imenovanja za prvi tim za sve NBA, devet odlikovanja za prvi tim u odbrani (zajednički rekord ), četrnaest selekcija NBA Ol-star utakmica, tri nagrade MVP Ol-star utakmice, tri ukradene titule i nagrada NBA odbrambenog igrača godine 1988.
On drži NBA rekorde po prosjeku u regularnoj sezoni u karijeri (30,12 poena po utakmici) i u plejofu u karijeri (33,45 poena po utakmici).

Međutim, njegov uticaj je daleko veći od nagrada i šampionata. Ušao je u NBA ligu kao novajlija i zaključio svoju karijeru kao kulturna ikona. Usput je postao pravi šampion koji je predvodio globalizaciju NBA lige sa svojim dinamičnim sposobnostima na terenu i ličnim osećajem za stil koji je plasiran masama.

Njegova sposobnost za skok, demonstrirana izvođenjem zakucavanja sa linije slobodnih bacanja u takmičenjima za zakucavanje, donijela mu je nadimke “Air Jordan” and “His Airness”. Bio je poznat i kao zvezda filma „Space Jam“.

Subscribe
Notify of
guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me

 

PRIJAVI PROBLEM!

Uređivački tim Press Onlin Portal-a garantuje anonimnost svima koji prijave problem i obavezuje se da će po važećem “Zakonu o zaštiti podataka i ličnosti” štititi izvor.

Prioritet će imati prijave za nezakonite procedure javnih tendera.