Lekić: Većina od prije dvije godine se obnavlja uz sve porođajne muke

Lekić Foto: Skupština Crne Gore

Lider Demosa Miodrag Lekić naveo je da predsjednik Crne Gore Milo Đukanović u ovom trenutku ima svoje ciljeve i da ga “ne zanima opšti interes izlaženja iz krize”. Lekić je to kazao TV Vijesti, ističući da je jedan od ciljeva da se anulira rezultat od prije dvije godine.

– Da se kreće nešto iznova u nekakvom nestabilnom sistemu, gdje bi on bio arbitar, zaključio je Lekić.

On je naveo da je sticajem okolnosti kandidat za mandatara i to mi je stvorilo veliku odgovornost.

Zaključio sam da nemam pravo da od ovoga odustajem. Mislim da je predsjednik države zaobišao procedure i oni očigledno imaju neku motivaciju, prezentovao se kao čovjek jedne strane, svojih grupa, rekao je Lekić, prenosi DAN.

Istakao je da se većina od prije dvije godine, može obnoviti.

– Sada se i obnavlja uz sve porođajne muke. Otvoren je prostor za rehabilitaciju poraženog režima umjesto da se dolazi do rezultata i krene na promjenu sistema, naglasio je Lekić, dodajući da se od 30. avgusta 2020. godine krenulo bez rezona demokratije i načina funkcionisanja umjesto da se gradi povjerenje u toj parlamentarnoj većini.

Kako je naveo, umjesto da se napravi metod rada između vlade i parlamentarne većine, izostao je i napravljen je eksperiment sa ulaženjem DPS-a.

Naveo je i to da je Ustav “pun praznina”, pa se često uzimaju analogije koje nijesu pouzdane i svako vadi što mu odgovara.

– Da se diksvalifikuje Skupština, da se izbaci iz igre i napravi sporednom, ne poštujući princip podjele vlasti. Skupština nije samo fabrika zakona, ona je najviše političko tijelo, naveo je Lekić.

Saglasan je da su građani očekivali mnogo više od prethodne dvije vlade, dodajući: “Znamo kako su formirane – jedna pod crkvenim, a druga pod međunarodnim uticajma” .

guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me