Lopovi upali u SIV i ukrali 43.000 državnog ordenja: Osam osoba uhapšeno, za dvije se traga

Foto: Shutterstock/Mirko Kuzmanovic

Treće javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je da je uhapšeno osam osoba, dok se za dvije traga, zbog sumnje da su opljačkali desno krilo Palate Srbija i iz jedne od kancelarija odnijeli vrijedno ordenje.

Kako navode u saopštenju, u opsežnoj akciji hapšenja koja je organizovana od strane Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu i UKP-a, Službe za suzbijanje kriminala lišeno je slobode osam lica J.M, N.A, I.Z, O.P.G, S.S, A.T, A.R. i R.K. , dok je za S.H. i S.B. tužilaštvo podnijelo predlog za raspisivanje potjernica.

Prema navodima krivične prijave, za sada 10 lica je u saizvršilaštvu iz kancelarije za ordenje, koja se nalazi u desnom krilu SIV-a izvršilo tešku krađu državne imovine i to 43.000 državnog ordenja izuzetno velike vrijednosti.

Osumnjičeni su saslušani, svi su iznijeli odbrane, nakon čega je Treće tužilaštvo podnijelo sudu predlog da se prema četiri lica odredi pritvor, prema dva lica raspiše potjernica i odredi pritvor, jer nisu dostupni državnim organima, a prema tri lica mjera obezbeđenja nesmetanog vođenja krivičnog postupka.

„Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu nastavlja sa Upravom kriminalističke policije, Službom za suzbijanje kriminala dalji rad na rasvjetljavanju svih detalja predmetnog događaja i rad na utvrđivanju identiteta svih lica koja su učestvovala u ovoj teškoj krađi državne imovine, o čemu će javnost biti naknadno obaviještena“, zaključeno je u saopštenju.

Izvor: Danas

Subscribe
Notify of
guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me

 

PRIJAVI PROBLEM!

Uređivački tim Press Onlin Portal-a garantuje anonimnost svima koji prijave problem i obavezuje se da će po važećem “Zakonu o zaštiti podataka i ličnosti” štititi izvor.

Prioritet će imati prijave za nezakonite procedure javnih tendera.