Makedonska policija: Nije bilo pokušaja atentata na Kurtija

Ministarstvo unutrašnjih poslova Sjeverne Makedonije reagovalo je na informaciju o navodnoj prijetnji kosovskom premijeru Aljbinu Kurtiju tokom boravka u Skoplju, navodeći da nije bilo nikakvih pokušaja atentata.

U izjavi za Telegrafi Makedonija, portparol MUP-a Toni Angelovski rekao je da nije bilo pokušaja ubistva Kurtija.

On je rekao da je policijsko obezbjeđenje Kurtiju određeno po pravilima i protokolima.

“Obavještavamo vas da tokom posjete premijera Aljbina Kurtija Skoplju nije bilo pokušaja njegovog ubistva. Što se tiče bezbjednosti tokom posjete premijera Kurtija, ona je organizovana po unaprijed određenim pravilima i bezbjednosnim procjenama“, rekao je Angelovski.

Kurti je novinarima nakon povratka iz Skoplja rekao da se tamo osjećao bezbjedno i pored prijetnji “od pojedinaca i struktura koje imaju korijene u zvaničnom Beogradu”.

“Saznao sam da ima mnogo prijetnji od pojedinaca i struktura koje imaju korene u zvaničnom Beogradu. Upravo sam došao iz Skoplja, nisam se osjećao ugroženim, ali sam vidio mnoge policijske snage koje su se pobrinule za sastanak u Skoplju”, rekao je Kurti.

Izvor: RTS

Subscribe
Notify of
guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me

 

PRIJAVI PROBLEM!

Uređivački tim Press Onlin Portal-a garantuje anonimnost svima koji prijave problem i obavezuje se da će po važećem “Zakonu o zaštiti podataka i ličnosti” štititi izvor.

Prioritet će imati prijave za nezakonite procedure javnih tendera.