Marković i Novović sa ministarkom pravde Austrije: Naš najveći problem u borbi protiv kriminala su kadrovi

Foto: VDT

Rezultati koje Državno tužilaštvo ostvaruje u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije vidljivi su i na međunarodnom nivou, saopštila je savezna ministarka pravde Austrije Alma Zadić.

Ona je to saopštila tokom sastanka sa vrhovnim državnim tužiocem (VDT) Miloradom Markovićem i glavnim specijalnim tužiocem Vladimirom Novovićem.

Alma Zadić je vrhovnom državnom tužiocu istovremeno čestitala na izboru, ističući da je to važan korak na putu Crne Gore ka Evropskoj Uniji.

Marković je tokom sastanka kom su prisustvovali i ambasador Austrije u Crnoj Gori Karl Miler i zamjenica VDT-a Jelena Đaletić, saopštio da je Državno tužilaštvo u potpunosti posvećeno ispunjavanju privremenih mjerila iz pregovaračkih poglavlja 23 i 24.

Naše opredjeljenje je da ne postižemo brze, već kvalitetne rezultate i da istovremeno gradimo instituciju koja će biti po standardima Evropske unije – istakao je Marković.

Savezna ministarka pravde Austrije ponudila je Državnom tužilaštvu direktnu pomoć, u okviru Evropske agencija za pravosudnu saradnju u krivičnim stvarima (EUROJUST), ali i kroz druge mehanizme saradnje.

– Smatram da će saradnja doprinijeti razmjeni iskustava i znanja sa obje strane – ocijenila je Zadić.

Glavni specijalni tužilac saopštio je da su ljudski resursi najveći izazov sa kojim se SDT suočava i da taj nedostatak pokušava da se nadomjesti kroz saradnju sa međunarodnim partnerima.

Sagovornici su se saglasili da će u narednom periodu dati pun doprinos za unapređenje međusobne saradnje, saopšteno je iz Vrhovnog državnog tužilaštva.

Izvor: Dan

Subscribe
Notify of
guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me

 

PRIJAVI PROBLEM!

Uređivački tim Press Onlin Portal-a garantuje anonimnost svima koji prijave problem i obavezuje se da će po važećem “Zakonu o zaštiti podataka i ličnosti” štititi izvor.

Prioritet će imati prijave za nezakonite procedure javnih tendera.