Marković i Sindikat medija: Državno tužilaštvo će intenzivirati rad u slučajevima napada na novinare

Sa sastanka, foto: Vrhovno državno tužilaštvo Crne Gore

Državno tužilaštvo će u narednom periodu, u okviru svojih nadležnosti, intenzivirati rad u predmetima formiranim povodom napada na novinare i imovinu medija.

To je poručeno sa sastanka, vrhovnog državnog tužioca Milorada Markovića sa predsjednikom i potpredsjednicom Sindikata Medija Radomirom Kračkovićem i Marijanom Camović Veličković, saopšteno je iz te sindikalne organizacije.

Kako se navodi u saopštenju, na sastanku, koji je organizovan u Vrhovnom državnom tužilaštvu, dogovoreno je da će Državno tužilaštvo imenovati kontakt osobu za komunikaciju sa Sindikatom medija u cilju pružanja potrebnih informacija o predmetima koji se odnose na napade na novinare.

“Vrhovni državni tužilac istovremeno je upoznao sagovornike da su od svih državnih tužilaca zatraženi izvještaji o postupanju u predmetima koji su formirani povodom napada na novinare i imovinu medija, kao i informacije o primjeni preporuka Komisije za praćenje postupanja nadležnih organa u istragama slučajeva prijetnji i nasilja nad novinarima, ubistava novinara i napada na imovinu medija. Sagovornici su se saglasili da će obostrano dati puni doprinos za unapređenje saradnje u narednom periodu”, zaključuje se.

Izvor: Vijesti

Subscribe
Notify of
guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me

 

PRIJAVI PROBLEM!

Uređivački tim Press Onlin Portal-a garantuje anonimnost svima koji prijave problem i obavezuje se da će po važećem “Zakonu o zaštiti podataka i ličnosti” štititi izvor.

Prioritet će imati prijave za nezakonite procedure javnih tendera.