Marković: Pokrenute procedure za rješavanje problema nedostatka tužilaca

Vrhovni državni tužilac (VDT) Milorad Marković sastao se sa rukovodiocima svih državnih tužilaštava u Crnoj Gori, u cilju upoznavanja sa ključnim izazovima i problemima u radu državnih tužilaštava na svim nivoima. Marković je istovremeno rukovodioce 16 državnih tužilaštava upoznao sa pravcima djelovanja državnotužilačke organizacije u narednom periodu.

– Svjestan sam činjenice da u državnim tužilaštvima nedostaje veliki broj državnih tužilaca zbog čega su već pokrenute procedure za rješavanje ovog problema, kako bi se stvorili preduslovi za punu efikasnost u postupanju, koju očekujem od vas, ocijenio je vrhovni državni tužilac.

VDT je upoznao rukovodioce državnih tužilaštava da je već preduzeo konkretne korake kako bi se problemi prostornih kapaciteta u državnim tužilaštvima počeli rješavati.

U narednom periodu VDT će posjetiti sva državna tužilaštva, kako bi se neposredno upoznao sa svim izazovima sa kojima se u državnim tužilaštvima suočavaju u svakodnevnom radu.

Sastanku sa vrhovnim državnim tužiocem prisustvovali su rukovodioci Specijalnog, viših državnih tužilaštava u Podgorici i Bijelom Polju i svih 13 osnovnih državnih tužilaštava.

Izvor: Dan

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me

 

PRIJAVI PROBLEM!

Uređivački tim Press Onlin Portal-a garantuje anonimnost svima koji prijave problem i obavezuje se da će po važećem “Zakonu o zaštiti podataka i ličnosti” štititi izvor.

Prioritet će imati prijave za nezakonite procedure javnih tendera.