Martinović traži sredstva za MOSI i Ulicu Boška Rašovića

Martinović Foto: Demokratska Crna Gora

Amandmanima na rebalans budžeta poslanik Demokrata Vladimir Martinović tražio je uvećanje iznosa namijenjenih za izrada projektne dokumentacije i izgradnja I faze Sportske zone u Kolašinu, ali i da se novac opredijeli za rekonstrukciju i nedostajuću infrastrukturu u Ulici Boška Rašovića u tom gradu.

Za sportske objekte u Kolašinu rebalansom budžeta je predviđeno svega 10.000, eura, a Martinović smatra da bi taj iznos trebalo uvećati na 400.000.

“Opština Kolašin je 2019. godine dobila domaćinstvo MOSI igara, koja će se održati naredne, 2023. godine. Imajući u vidu da je sportska zona u Kolašinu neopremljena, te da postoji samo potrebna tehnička dokumentacija za izgradnju, navedena sredstva u predloženom zakonu nijesu dovoljna kako bi se izveli građevinski radovi i pripremila nedostajuća sportska infrastruktura za održavanje Igara, i koja bi poslužila u budućnosti za pripreme klubova i reprezentacija s obzirom da Kolašin posjeduje sve potrebne komponente za razvoj sportskog turizma”, obrazložio je on.

Drugim amandmanom kojim traži iznos od 350.000, predložio je poslanik Demokrata da bude rebalansom opredijeljen za radove u Ulici Boška Rašovića. Martinović podsjeća da je “Opština Kolašin pripremila revidovani projekat za radove u toj saoraćajnici”. Međutim, kako tvrdi, Opština ne može sama da finansira taj “značajni projekat”, koji će doprinijeti razvoju Kolašina.”

“Imajući u vidu da je trenutno ekonomsko stanje doprinijelo povećanju cijena i da Opština Kolašin nema dovoljno sredstava za finansiranje svih radova. Izvođenje radova u toj ulici je vrlo značajno iz više razloga od kojih su najznačajniji: rješavanje problema fekalne kanalizacije za postojoće objekte, priključivanje stambenih zgrada u izgradnji na kanalizacionu mrežu, uspostavljanje atmosferske kanalizacije i asfaltiranje jedne od najprometnijih ulica u gradu”, piše u obrazloženju amandmana.

Martinović je identičnim amandmanima djelovao i na predlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o budžetu, u maju ove godine.

guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me