Martinović: Znanje i iskustvo dijaspore značajni za razvoj Crne Gore

Foto: Ministarstvo turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera

Znanje i iskustvo crnogorske dijaspore su značajni za razvoj naše domovine, poručio je ministar turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera, Vladimir Martinović.

Ministar Martinović otputovao je u Njujork na Sajam turizma. On se tom prilikom sastao sa crnogorskom dijasporom u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD).

“Došli smo da vam prenesemo poruku da će Crna Gora učiniti sve da vam olakša poslovanje na našem tržištu da optimalno zaokružite vaše investicije”, kazao je Martinović.

Istakao je da su znanje i iskustvo dijaspore u zapadnom svijetu velika prednost za razvoj domovine.

“Danas u Crnoj Gori postoji nekoliko razvojnih stubova, a jedan od njih je turizam, što je u nadležnosti našeg Ministarstva”, kazao je Martinović i napomenuo da je veliki dokaz posvećenosti Vlade Crne Gore formiranje Ministarstva sa nadležnošću razvoja Sjevera.

“Taj razvoj ne podrazumijeva samo turizma, već i poljoprivredu, energetiku i druge privredne grane gdje vidimo mogućnost saradnje, prilike za vaše kompanije i investicije”, rekao je Martinović.

Istakao je da Crna Gora ima veliku šansu i otvoren put ka Evropskoj uniji (EU) i pozvao sve da budu saradnici i partneri u razvoju vaše i naše Crne Gore.

U svom daljem obraćanju osvrnuo se i na istoriju odlaska crnogorskog naroda u SAD i apostrofirao značaj američke države, koja je kao prosperitetna i razvijena zemlja, otvorila vrata za naše ljude.

“Uprkos tome što su u potrazi za boljim životom otišli iz svoje matične zemlje, nijesu zaboravili svoje korjene i Crnu Goru. Zato ova Vlada sa poštovanjem i divljenjem prema svima vama izražava zahvalnost na vašem dosadašnjem trudu i želji da pomognete svojoj otadžbini”, istakao je Martinović.

U zaključku je rekao da je dosta bilo ispraznih priča u prethodnom periodu i da će ova Vlada i Ministarstvo uvažavati samo rezultate.

Iz dijaspore su izrazili zahvalnost zbog dolaska ministra Martinovića i poručili da će nastaviti da Crnu Goru u SAD-u predstavljaju na najbolji mogući način. Vjeruju da će u novoj Vladi naći strateškog partnera i poručuju da treba da su u stalnom kontaktu, jer je to jedini način da se uvidi gdje su poslovne barijere i koji su prioritetni projekti za ulaganje.

Subscribe
Notify of
guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me

 

PRIJAVI PROBLEM!

Uređivački tim Press Onlin Portal-a garantuje anonimnost svima koji prijave problem i obavezuje se da će po važećem “Zakonu o zaštiti podataka i ličnosti” štititi izvor.

Prioritet će imati prijave za nezakonite procedure javnih tendera.