Maske i Dubost u posjeti Ministarstvu pravde: Čekamo IBAR

Foto: Ministarstvo pravde

Ministar pravde Crne Gore Andrej Milović sastao se danas sa ambasadorkom Francuske, An Mari Maske i Frederikom Dubost, sudijom za vezu.

Milović je upoznao ambasadorku Maske i sudiju Dubost sa brojnim reformama pravosuđa koje se trenutno odvijaju u Crnoj Gori.

On je istakao ozbiljne infrastrukturne projekte koji su planirani za naredne decenije, uključujući izgradnju pravosudnog kvarta koji će predstavljati temelj modernizacije pravosudnog sistema.

“Govorilo se i o sveobuhvatnim reformama crnogorske legislative, a posebna pažnja posvećena je Zakonu o drzavnom tuzilastvu, Zakonu o sudskom savjetu i sudijama, Zakonu o oduzimanju imovinske koristi stecene kriminalnom djelatnoscu, Zakonu o sprecavanju korupcije i Zakonu o Specijalnom drzavnom tuzilastvu, koji su ključni za poglavlje 23 i dobijanje pozitivnog Izvještaja o ocjeni ispunjenosti privremenih mjerila (IBAR)”, navodi se u saopštenju Ministarstva pravde.

Milović je naglasio važnost unapređenja sajber bezbjednosti informacionih sistema pravosuđa i informisao da je Strategija digitalizacije pravosuđa u posljenjoj fazi izrade.

“Ministar je takođe podsjetio da je Regionalni centar za sajber bezbjednost formiran uz podršku Ambasade Francuske i predstavlja značajan korak u zaštiti pravosudnog sistema od sajber prijetnji”, dodaje se u saopštenju.

Milović je zaključio i da, nakon višedecenijske zapuštenosti, pravosuđe u Crnoj Gori uveliko radi na promjenama na svim nivoima.

“Taj rad je vidljiv, saglasne su Maske i Dubost, koje su uputile cestitke Ministarstvu pravde na višemjesečnom aktivnom djelovanju u cilju dobijanja Izvještaja o ocjeni ispunjenosti privremenih mjerila (IBAR) i realizacije neophodnih reformi na putu evropskih integracija. Ministar Milović poručio je da očekuje se da će, u skorijoj budućnosti, napori i rezultati postignuti u adresiranju jednog od najzahtjevnijih poglavlja – Poglavlja 23, biti prepoznati kroz pozitivan Izvještaj o ocjeni ispunjenosti privremenih mjerila (IBAR), unatoč ograničenjima u vremenu i dostupnim ekspertskim resursima”, zaključuje se u saopštenju.

Subscribe
Notify of
guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me

 

PRIJAVI PROBLEM!

Uređivački tim Press Onlin Portal-a garantuje anonimnost svima koji prijave problem i obavezuje se da će po važećem “Zakonu o zaštiti podataka i ličnosti” štititi izvor.

Prioritet će imati prijave za nezakonite procedure javnih tendera.