Maslenikov: Pozdravljamo stav Prave CG koja nije podržala antirusku rezoluciju

Foto: Prava Crna Gora

Ambasador Ruske Federacije Vladislav Maslenikov na sastanku sa predsjednikom Prave Crne Gore Markom Milačićem, pozdravio je stav te partije koja nije podržala antirusku Rezoluciju u Skupštini Crne Gore.

Milačić je ovom prilikom potvrdio da će Prava CG uvijek stati u zaštitu konstruktivnih politika od rušilačkih kampanja u Crnoj Gori, a naročito ako su one uperene protiv Rusije.

On je ponovio da je Prava Crna Gora mjesto gdje su dobrodošli svi predstavnici države Rusije, pa tako i Njegova ekselencija gospodin Maslenikov, te da će Prava Crna Gora njegovati odnose sa svim državama i njihovim predstavnicima koji imaju dobronamjeran odnos prema Crnoj Gori i njenom narodu.

Milačić je posebno ukazao da su sve države i njihovi predstavnici podjednaki u legitimnim diplomatskim pravima da zastupaju svoje interese u Crnoj Gori, a naročito Ruska Federacija kao kontinuinuirani, vjekovni lider u istorijskim, kulturnim i ekonomskim investicijama u Crnu Goru.

“To pravo predstavnika Ruske Federacije u Crnoj Gori niko ne smije osporavati ni na političkom, ni na diplomatskom planu”, kazao je Milačić.

On se ujedno zahvalio ambasadoru na veoma zavidnom stepenu njegovanja odnosa sa Pravom Crnom Gorom i ponovio da su “vrata Prave Crne Gore kako za Njegovu ekselenciju gospodina Maslenikova, tako i za sve predstavnike Rusije, uvijek otvorena, bez obzira na sve privremene pritiske i negativne kampanje kako globalnog, tako nacionalnog i lokalnog tipa”.

Predsjednik Prave je izrazio jasno uvjerenje da će istorija i politika vrlo brzo opravdati sve teške odluke koje je rukovodstvo Ruske Federacije bilo prinuđeno da donese, uključujući i one u pogledu Ukrajine, te da će se budućnost međunarodnih odnosa odvijati u jednom širem, pravednijem i globalno bezbjednijem ambijentu za što je zaintersovan svaki normalan čovjek na zemaljskoj kugli.

guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me