Medoks: Mi možemo sarađivati sa vladom Krivokapića, imamo zajedničke interese

Medoks Foto: Tviter

Ambasadorka Ujedinjenog kraljevstva u Podgorici Karen Medoks kazala je da sa aktuelnom Vladom premijera Zdravka Krivokapića imaju brojne zajedničke interese i vrijednosti i da zbog toga mogu da sarađuju.

Medoks je to saopštila u intervjuu za dnevnik “Vijesti”.

“Radićemo i podržati vladu u Crnoj Gori sa kojom imamo zajedničke interese i sa kojom dijelimo vrijednosti. Sadašnja Vlada na čelu sa premijerom Krivokapićem je izjavila predanost evro-atlantskim vrijednostima. Najviše me interesuje šta se dešava u praksi, više nego šta Vlada izjavljuje, ili šta drugi ljudi govore o njoj. U praksi, naše zemlje tijesno sarađuju, podržavaju jedna drugu u obavezama obučavanja za NATO i razmjenjuju informacije kada je tema suočavanje sa teškim i organizovanim kriminalom”, poručila je Medoks.

Dodala je da ovakva vanjska politika Vlade i glasanje u Ujedinjenim nacijama je u velikoj mjeri u skladu sa politikom UK.

“Posvećeni smo mnogobrojnim, istim globalnim ciljevima, uključujući na primjer zaštitu klime i prirodne sredine. Ako se nekada ne bi usaglasili, imamo jasne i iskrene kanale komunikacije putem kojih možemo istaći svoje zabrinutosti. Stoga, u praksi, smatram da još imamo brojne zajedničke interese i vrijednosti i zbog toga mi možemo sarađivati sa ovom Vladom. Ukoliko predstavnici naroda u Skupštini odaberu da oforme manjinsku vladu to je na njima da odluče, i mi ćemo sarađivati i sa budućom vladom, ukoliko ista bude dijelila naše interese i vrijednosti”, rekla je Medoks.

Subscribe
Notify of
guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me

 

PRIJAVI PROBLEM!

Uređivački tim Press Onlin Portal-a garantuje anonimnost svima koji prijave problem i obavezuje se da će po važećem “Zakonu o zaštiti podataka i ličnosti” štititi izvor.

Prioritet će imati prijave za nezakonite procedure javnih tendera.