Među uhapšenima sa Jovanićem i vlasnik firme koja je obezbjeđivala budvansku opštinu 2020.

Foto: Borba

U grupi koja je juče uhapšena pod sumnjom da su dio stečajne mafije pa i Blažo Jovanić, predsjednik Privrednog suda je i Darko Perović, vlasnik firme obezbjeđenja „Securitas“.

Borba prenosi da su Perović i njegova firma „Securitas“ crnogorskoj javnosti poznati po tome što ih je Demokratska partija socijalista angažovala da obezbjeđuju zgradu opštine u Budvi, kada je došlo do „prelijetanja“ odbornika Stevana Džakovića čime je isti promijenio vladajuću većinu u tom gradu prije dvije godine.

Tadašnji premijer Crne Gore Duško Marković, pokušao je da obmane javnost da zgradu Opštine obezbjeđuje neka firma iz Nikšića, međutim, vrlo brzo je otkriveno da je zapravo angažovana firma „Securitas Montenegro DOO“, koja je u vlasništvu Darka Perovića i da je ta firma trebala da zaštiti krađu izborne volje, što im na kraju ipak nije uspjelo.

Prema informacijama portala Borba, obezbjeđenje koje je angažovala „nova većina“, sastavljeno je uglavnom od bivših radnika Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija u Spužu. Veliki broj njih je osuđivan, pa kao takvi, shodno zakonu, nemaju licencu za obavljanje poslova obezbjeđenja.

Pored vlasnika firme, šef ovog privatnog obezbjeđenja je Goran Perović, koji je izbacio novinarku Pobjede iz zgrade Opštine, nanoseći joj tako lakše povrede.

On je, takođe, svojevremeno je radio u ZIKS-u, a jedan od prljavih zadataka koje je trebalo da odradi za režim bilo je postavljanje prisluškivača u stanu i autu Nebojše Medojevića, predsjednika PzP-a.

Perović je javnosti poznat jer je sam tvrdio, dok je bio u ZIKS-u, da je imao specijalne zadatke da učestvuje u prebijanju opozicionog predsjednika SRS-a Duška Sekulića.

“Tada mi je ponuđeno, kako mi je rečeno, po nalogu Božidara Vuksanovića, da postavim prislušne uređaje u Medojevićev automobil i u prostorije njegove stranke. Zauzvrat, kako su mi tada rekli, dobiću 10.000 eura i Vuksanović će me vratiti na posao”, ispričao je Perović 2013. godine.

guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me