Milanović dolazi na Milatovićevu inauguraciju

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović planira da dođe na inauguraciju novoizabranog predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića, rečeno je portalu Pobjeda iz kabineta hrvatskog predsjednika.

Milatović će 20. maja u Skupštini položiti zakletvu i stupiti na dužnost predsjednika Crne Gore. To će biti prvi put od 1998. godine da inauguracija predsjednika ne bude održana na Cetinju, gdje se tradicionalno polaže zakletva pred poslanicima, predstavnicima diplomatskog kora i gostima.

Prema nezvaničnim informacijama, na prijem su pozvani predsjednici država iz regiona, kao i predstavnici diplomatskog kora, politički, društveni, privredni i kulturni izaslanici.

Iz Kabineta predsjednika Milanovića potvrdili su za portal Pobjeda da im je stigao poziv za Milatovićevu inauguraciju.

– Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović pozvan je na inauguraciju novog predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića i planira doći na inaguraciju – kazali su u Kabinetu predsjednika Hrvatske.

Milatović je prije nekoliko dana kazao da očekuje da će njegovoj inauguraciji u Podgorici prisustvovati brojni lideri zemalja regiona, uključujući predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

– Sve ide, kako sam informisan, po predviđenom planu. Dobili smo potvrdu da će upravo brojni visoki uvaničnici iz tih zemalja upravo prisustvovati činu inauguracije. Ovdje mislim i na SAD, na Veliku Britaniju, Francusku, Njemačku, što je dobar signal poverenja i međusobnog uvažavanja između Crne Gore i tih zemalja i to me zaista raduje – rekao je Milatović za Vijesti.

On je naveo da bi dolasci predsjednika regiona bili “u duhu politike dobrosusjedskih odnosa“, kao i da bi to bila “dobra poruka EU i široj međunarodnoj zajednici“ o saradnji unutar regiona.

Milatović je, kao kandidat Pokreta „Evropa sad“, u drugom krugu predsjedničkih izbora 2. aprila, sa 60 procenata glasova, pobijedio aktuelnog šefa države i doskorašnjeg lidera Demokratske partije socijalista (DPS) Mila Đukanovića.

Izvor: Pobjeda

Subscribe
Notify of
guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me

 

PRIJAVI PROBLEM!

Uređivački tim Press Onlin Portal-a garantuje anonimnost svima koji prijave problem i obavezuje se da će po važećem “Zakonu o zaštiti podataka i ličnosti” štititi izvor.

Prioritet će imati prijave za nezakonite procedure javnih tendera.