Milatović: Studentski parlament predstavlja srce svakog univerziteta

Foto: Kabinet predsjednika

Predsjednik države Jakov Milatović prisustvovao je svečanosti povodom 20 godina postojanja Studentskog parlamenta Univerziteta Crne Gore.

“U obraćanju prisutnima, on je istakao da Univerzitet Crne Gore od svog osnivanja predstavlja intelektualno jezgro našeg društva, a da je Studentski parlament kroz dvije decenije postojanja predano radio da se glas studenata čuje i njihovi interesi dodatno afirmišu”, saopšteno je iz Kabineta Milatovića.

Naglasio je da Studentski parlament predstavlja srce svakog univerziteta i da je on platforma za izražavanje ideja onih koji puno znaju, daleko vide i kritički misle.

“Dodao je da Parlament u prošlosti aktivno oblikovao put razvoja Univerziteta i društva, istakavši da su njihove inicijative široko prepoznate i uvijek rado prihvaćene jer imaju za cilj da prošire vidike i nadahnu znanjem”, navodi se u saopštenju.

Foto: Kabinet predsjednika

Takođe, ukazao je na važnost uloge profesora i mentora koji su studente inspirisali, vodili i podržavali, dodajući da su njihova vizija i predanost bili neizmjerno važni za razvoj Parlamenta i njegovu transformaciju u snagu koja oblikuje sadašnjost i kreira budućnost.

“Napomenuo je da je današnji jubilej podsjetnik na obavezu da studentima budemo podrška na putu borbe za studentska prava jer je to, kako je kazao, borba za izvrsnost, umnost i pravednost, ali i za ostanak mladih ljudi u našoj zemlji”, dodaju u saopštenju.

Na kraju, poručio je da su znanje i kritička misao najveći kapital svakog pojedinaca i jedina osnova na kojoj se gradi prosperitetno društvo jednakih šansi.

Foto: Kabinet predsjednika
Subscribe
Notify of
guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me

 

PRIJAVI PROBLEM!

Uređivački tim Press Onlin Portal-a garantuje anonimnost svima koji prijave problem i obavezuje se da će po važećem “Zakonu o zaštiti podataka i ličnosti” štititi izvor.

Prioritet će imati prijave za nezakonite procedure javnih tendera.