Milatović: Zajedno sa dijasporom možemo postići mnogo više za Rožaje i sjever Crne Gore

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović uputio je predsjedniku opštine Rožaje Rahmanu Husoviću, predsjedniku skupštine opštine Almiru Avdiću, odbornicama i odbornicima i svim građankama i građanima najsrdačnije čestitke povodom Dana opštine Rožaje. 

„Danas dok obilježavamo Dan opštine, prisjećamo se hrabrih rožajskih proletera koji su dali svoje živote za oslobođenje Rožaja. Njihova neustrašiva borba protiv fašizma i okupacije ostaje vječna inspiracija za stanovnike ove opštine i podsjetnik na važnost očuvanja mira, raznolikosti i solidarnosti. Kroz vijekove, Rožaje je bilo raskršće civilizacija, kultura, vjera i naroda. Uprkos svim izazovima, Rožajci su sačuvali univerzalne vrijednosti i gostoprimstvo koje ih karakteriše. Obilje prirodnih i kulturnih bogatstava ovog kraja, ovjenčanog Hajlom i okupanog Ibrom, pruža ogromne mogućnosti za razvoj i prosperitet. Infrastrukturno povezivanje sa ostalim opštinama naše zemlje, ali i susjedima i fokus na ravnomjerniji regionalni razvoj su od suštinskog značaja i predstavljaju katalizator ekonomskog rasta Rožaja u narednom periodu“, navodi se u saopštenju Milatovića.

Prema njegovim riječima, Rožaje je često bio jedan od gradova iz kojih se odlazilo, ali u koje se uvijek vraćalo. Potencijali ovog grada, prema riječima predsjednika, su neosporni, a zajednička borba za ekonomski razvoj i unapređenje uslova života i rada svih građana moraju biti prioritet svakog pojedinca.

„Zajedno sa našom dijasporom i iseljenicima možemo postići mnogo više, kako za stanovnike Rožaja, tako i sjevera Crne Gore.  U uvjerenju da će upravljačke strukture na državnom i lokalnom nivou prepoznati perspektivu ove opštine i svojim radom i zalaganjem doprinijeti da Rožaje postane i ostane mjesto gdje će mladi živjeti, raditi i razvijati znanja, još jednom vam čestitam Dan opštine“, poručio je u čestitci predsjednik Milatović.

Izvor:RTNK

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me

 

PRIJAVI PROBLEM!

Uređivački tim Press Onlin Portal-a garantuje anonimnost svima koji prijave problem i obavezuje se da će po važećem “Zakonu o zaštiti podataka i ličnosti” štititi izvor.

Prioritet će imati prijave za nezakonite procedure javnih tendera.