Milović: Nije potrebno pojašnjenje zašto sveštenik koji ima tri krivična djela ne može biti pomilovan

Ministar pravde Andrej Milović saopštio je da vjeruje da zaista nije potrebno dodatno pojašnjenje zašto sveštenik, koji ima tri krivična djela tj. tri pravosnažne presude, ne može da dobije pozitivno mišljenje Ministarstva pravde za pomilovanje.

Milović je to napisao na društvenoj mreži X, u odgovoru na tvrdnje iz kabineta predsjednika Jakova Milatovića da je obmanuo javnost tvrdeći da je predsjednik od njega tražio da revidira odluku tj. negativno mišljenje po molbi za pomilovanje sveštenika koji je činio krivična djela.

Poručeno je da je službenim putem od Ministarstva pravde traženo da se činjenično razjasni ova pravna situacija, bez bilo kakvog zahtjeva koji se tiče promjene stava ministra pravde o tome da li ili ne treba dati pomilovanje.

Podsjetimo, Milović je sinoć u gostovanju na A plus televiziji kazao da je dobio upit od predsjednika države, pošto je dao negativno mišljenje da sveštenik koji je činio krivična djela bude pomilovan.

“Smatram da ne možete do devet sati da čitate liturgiju, a od devet sati da se bavite kriminalnom aktivnošću, a jedno svešteno lice je to radilo. I dao sam negativno mišljene, zato što se traži od Ministarstva pravde mišljenje za pomilovanje. Predsjednik države mi je vratio i tražio da odluku revidiram”, zaključio je Milović. 

Izvor: RTCG

Subscribe
Notify of
guest
Nije obavezno
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me

 

PRIJAVI PROBLEM!

Uređivački tim Press Onlin Portal-a garantuje anonimnost svima koji prijave problem i obavezuje se da će po važećem “Zakonu o zaštiti podataka i ličnosti” štititi izvor.

Prioritet će imati prijave za nezakonite procedure javnih tendera.