Ministar Joković na Cetinju: Podrška razvoju domaće proizvodnje pršuta

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Vladimir Joković, zajedno sa državnim sekretarom Krstom Rađenovićem i generalnom direktoricom Direktorata za ruralni razvoj, Andrijanom Rakočević, posjetio je mesnu industriju ‚‚Mianja’’ u Humcima, na Cetinju, koja se bavi proizvodnjom dimljenog pršuta.

Ministar je obišao pogon za preradu mesa i iskoristio priliku da razgovara o programima podrške, promociji nacionalnog brenda kao što je crnogorski pršut i mogućnostima učešća na međunardnim sajmovima.

Ministar Joković posjetio proizvođače na Cetinju: Podrška razvoju domaće proizvodnje pršuta

Počevši sa skromnim objektom i proizvodnjom dimljenog pršuta, ‚‚Mianja’’ je danas kompanija koja godišnje proizvodi do 30.000 komada pršuta, zahvaljujući podršci Evropske unije preko IPARD programa, koja im je omogućila modernizaciju poslovanja. 

Gospodin Boris Vujović, vlasnik mesne industrije ‚‚Mianja’’ koja se bavi proizvodnjom dimljenog pršuta i sušenjem mesa bez dima, je u ime proizvođača sa Cetinja izrazio dobrodošlicu i zahvalnost na dosadašnjoj podršci Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede. Takođe, istakao je važnost plasmana proizvoda te naglasio da su proizvodni kapaciteti u potpunosti popunjeni.

Predočio je planove za poširenje kapaciteta i povećanje proizvodnje, istakavši uvjerenje da će nastaviti uspješnu saradnju sa Ministarstvom i dalje unaprijediti svoju proizvodnju kroz IPARD program.

Ministar Joković je naglasio posvećenost Ministarstva aktivnom radu na kreiranju i implementaciji mjera podrške domaćim proizvođačima, posebno naglašavajući važnost održavanja otvorenih kanala komunikacije radi rješavanja izazova i pronalaženja novih mogućnosti za unapređenje poslovanja.

Iskazavši odlučnost u pružanju potrebne podrške našim proizvođačima ministar Joković je naglasio da su povećanje proizvodnih kapaciteta, dostizanje samodovoljnosti kao i plasman van granica zemlje u posebnom fokusu rada ministarstva.

Ova posjeta predstavlja još jedan korak ka jačanju veza između Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i domaćih proizvođača, te potvrđuje predanost ovog resora u podršci razvoju ruralnih područja i domaće poljoprivredne proizvodnje.

Subscribe
Notify of
guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me

 

PRIJAVI PROBLEM!

Uređivački tim Press Onlin Portal-a garantuje anonimnost svima koji prijave problem i obavezuje se da će po važećem “Zakonu o zaštiti podataka i ličnosti” štititi izvor.

Prioritet će imati prijave za nezakonite procedure javnih tendera.