Morsko dobro završilo pripreme za tendere, čekaju “zeleno svjetlo” Odovića

Foto: Novski portal

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore dostavilo je u proteklih mjesec svu potrebnu dokumentaciju Ministarstvu prostornog planiranja, urbanizma i državnu imovinu, te od saglasnosti resora na čijem je čelu Janko Odović zavisi kada će biti raspisani tenderi za davanje u zakup djelova morske obale.

“Javno preduzeće uspješno je pripremilo i dostavilo Ministarstvu prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine Prijedlog Odluke o davanju u zakup/na korišćenje djelova morskog dobra, 7. februara , a 20. Februara i Cjenovnik početnih naknada za korišćenje/zakup morskog dobra”, navode iz ovog preduzeća.

Kako je saopšteno iz Morskog dobra danas je dostavljen nacrt posljednjeg dokumenta i to Atlasa crnogorskih plaža i kupališta za period 2024-2028. godine.

“Ukoliko nas resorno Ministarstvo isprati u doglednom roku, tenderski ciklus će otpočeti tokom marta mjeseca i time ćemo imati dovoljno vremena da na kvalitetan način pripremimo i spremno dočekamo ljetnju turističku sezonu. Dakle, stvorili smo sve uslove za otpočinjanje tenderskog ciklusa, koje su u nadležnosti ovog preduzeća, međutim treba imati u vidu da zakonske odredbe definišu da se za sve ove akte mora pribaviti saglasnost Vlade Crne Gore”, naglašavaju uz Morskog dobra i dodaju:

“Sprovešćemo fer tenderski postupak, u kojem će se odvijati poštena tržišna utakmica, pružajući svim građanima mogućnost korišćenja državne imovine. Jedan od isticanih argumenata neblagovremenosti tenderskog ciklusa, nemogućnosti pribavljanja odobrenja za rad, ističemo da je Zakon definisao Institut privremenog rješenja i da se data situacija uspješno prevazilazi primjenom tog Instituta, a kako je to i urađeno tenderske 2019. godine”, zaključuju iz ovog preduzeća.

Izvor: Vijesti

Subscribe
Notify of
guest
Nije obavezno
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me

 

PRIJAVI PROBLEM!

Uređivački tim Press Onlin Portal-a garantuje anonimnost svima koji prijave problem i obavezuje se da će po važećem “Zakonu o zaštiti podataka i ličnosti” štititi izvor.

Prioritet će imati prijave za nezakonite procedure javnih tendera.