Na čelo IRF-a postavljaju nekadašnju savjetnicu Mila Đukanovića i Duška Markovića

Nina Vujošević Foto: gov.me

Na poziciju nove direktorke vladinog Investiciono razvojnog fonda (IRF) trebalo bi da bude imenovana Nina Vujošević, bivša državna sekretarka Ministarstva finansija i profesorica na Univerzitetu Donja Gorica (UDG), koji je dijelom u vlasništvu predsjednika države Mila Đukanovića.

Vujoševićeva bi tako zamijenila aktuelnu direktorku IRF-a Irenu Radović.

Vujošević je trenutno angažovana u Svjetskoj banci sa sjedištem u Vašingtonu, kao stručnjak u oblasti reforme javnog sektora.

Završila je Ekonomski fakultet u Podgorici, gdje je magistrirala i doktorirala. Bila je asistent, a potom docent – predavač na predmetu “Međunarodna ekonomija” na Univerzitetu u Donjoj Gorici.

U dva navrata je bila i savjetnik predsjednika Vlade Mila Đukanovića, a potom i Duška Markovića, u periodu od marta 2015. do novembra 2017. godine.

Prije toga, u Ministarstvu ekonomije je bila Generalna direktorica za razvoj, ali i predsjednica Upravnog odbora nekadašnje Agencije za promociju stranih investicija, u kojoj je direktor bio Petar Ivanović, aktuelni savjetnik za ekonomska pitanja predsjednika države.

guest
Nije obavezno
4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me