Na inicijativu JP NPCG napravljena prva feromonska klopka u Crnoj Gori

Na inicijativu Javnog preduzeća Nacionalni parkovi Crne Gore, a uz podršku “3D Sobe” napravljena je prva feromonska klopka.

Riječ je o projektu koji donosi inovaciju u borbi protiv štetočina koje uništavaju šume u Crnoj Gori .

“Ova klopka predstavlja revolucionaran korak ka održivijem pristupu kada je u pitanju zaštita našeg šumskog blaga. Ono što čini ovu klopku posebnom je njena izrada od recikliranog materijala sakupljenog na teritoriji Crne Gore i predstavlja samo prvi korak u našoj misiji da unaprijedimo način na koji se bavimo zaštitom najljepših i najvrijednijih područja. Ovaj inovativni pristup nije samo ekološki prihvatljiv, već i efikasan u suzbijanju štetočina, a takođe promoviše cirkularnu ekonomiju i održivost kao ključne principe našeg djelovanja”, poručio je direktor Nacionalnih parkova Crne Gore Vladimir Martinović.

Inovacije poput ove su ključne za održavanje ravnoteže između čovjeka i prirode i one nas podstiču da razmišljamo kreativno o načinima na koje možemo koristiti postojeće resurse na održiv način, umjesto da ih nekontrolisano eksploatišemo.

“Naša vizija je da u budućnosti klopke budu štampane od otpada iz nacionalnih parkova. Na ovaj način iz životne sredine uklanjamo resurs koji šteti prirodi i transformišemo ga u proizvod koji štiti prirodu. Uz podršku naših partnera i društveno odgovornih preduzeća poput 3D Sobe, vjerujemo da možemo ostvariti viziju održive budućnosti. Pozivamo sve zainteresovane da se pridruže našem nastojanju da zaštitimo prirodnu baštinu i ostavimo svijet boljim mjestom za buduće generacije”, poručio je Martinović.

Subscribe
Notify of
guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me

 

PRIJAVI PROBLEM!

Uređivački tim Press Onlin Portal-a garantuje anonimnost svima koji prijave problem i obavezuje se da će po važećem “Zakonu o zaštiti podataka i ličnosti” štititi izvor.

Prioritet će imati prijave za nezakonite procedure javnih tendera.