„Nećemo dozvoliti rasparčavanje Zete, teško funkcionišemo“

foto: RTCG

Predsjednik Opštine Zeta Mihailo Asanović kazao je da veliki problem predstavlja to što Zeta još uvijek nije dobila svoju teritoriju, te da zbog toga funkcioniše u otežanim okolnostima.

Asanović je u emisiji „Link“ na TVCG kazao da su se nadali da će nakon promjene vlasti u Glavnom gradu konačno doći do razgranićenja tadašnje gradske opštine Golubovci i Podgorice.

„Dogovori su krenuli u oktobru i mi smo odmah po konstituisanju nove vlasti u Zeti formirali Odbor i čim je Podgorica formirala svoj Odbor sastanci su počeli u novembru u Skupštini Opštine Glavnog grada. Bilo je dosta priče o razgraničenju, po Zakonu o teritorijalnoj organizaciji bitna su naselja, odnosno kako ih je neka lokalna samouprava formirala i obradila“, kazao je on. 

„Što se tiče naselja u Opštini Zeta i Podgorici, mi se ni u jednom dijelu ne preklapamo, naše i njihove granice naselja, mi imamo jedan pojas, to je ta katastarska Opština Dajbabe, ali ostatak te katastarske opštine nije u našim nji u njihovim naseljima, pa smo smatrali da će to biti predmet razgraničenja“, dodao je Asanović.

Asanović je kazao da neće dozvoliti da se izgradi kolektor na teritoriji Zete na koji građani Zete ne bi bili povezani.

„Njima je dat vruć krompir zbog kolektora koji je Glavni grad planirao da radi između naselja Botun i naselja Dajbabe. Ali to nije naš problem, jer nije normalno da se kolektor iz druge opštine stavlja u opštinu pored koja nije povezana na taj kolektor“, istakao je Asanović.

Istakao je da je veliki problem što nisu u mogućnosti nijedan infrastrukturni projekat da rade jer nemaju upisano zemljište na Opštinu Zeta.

„Treba da tražimo dozvolu od Glavnog grada. Da tako funkcionišemo za nas je neprihvatljivo.

Naglasio je da ukoliko ne bude dogovora spremni su da idu na arbitražu.

„Nećemo dozvoliti da se rasparčava Zeta, u prethodnom periodu Zeta nije dobijala onoliko koliko je Podgorica uzimala od Zete. U Zeti se nije ulagalo već se prihodovalo, a sada će Zeta imati svoju opštinu i ulagaće se više u Zetu“, kazao je Asanović. 

Asanović je istakao da je njima u interesu da što prije dođe do razgraničenja, ali ne i Podgorici.

„Ukoliko bude arbitraža će ići za jedan manji dio teritorije, ali ako budemo išli široko to neće biti ni u njihovom, a ni u našem interesu“, istakao je Asanović.

Izvor: RTCG

Subscribe
Notify of
guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me

 

PRIJAVI PROBLEM!

Uređivački tim Press Onlin Portal-a garantuje anonimnost svima koji prijave problem i obavezuje se da će po važećem “Zakonu o zaštiti podataka i ličnosti” štititi izvor.

Prioritet će imati prijave za nezakonite procedure javnih tendera.