Nećemo učestvovati u radu nezakonite sjednice

Foto: FSCG

Delegati potpisnici zahtjeva za vanrednu Skupštinu Udruženja klubova FSCG – Sjever pozivaju državu Crnu Goru, Vladu Crne Gore i resorno Ministarstvo za sport sa ministrom Vasilijom Laloševićem na čelu, da, kako navode, napokon stanu na put samovolji i neprestanom kršenju zakona države Crne Gore i uvedu red u sve organe Fudbalskog saveza Crne Gore (FSCG) i time omogoće zakonite procedure koje važe za sve, kako bi u zakonitoj proceduri izabrali novog predsjednika.

Kako navode, vanredna sjednica Skupštine Udruženja klubova FSCG – Sjever, koja je zakazana za danas, ne može biti održana jer nije u skladu sa zakonom.

Delegati su saopštili da je u pripremi ove sjednice došlo do grubih kršenja pravila prilikom izbora delegata za pomenutu Skupštinu iz redova Udruženju trenera Sjever, usljed čega je podnijeta prijava Inspekciji za sport države Crne Gore, da je iz FK Brskovo-Mojkovac dato saopštenje da njih ne predstavlja delegat Grdinić, jer istog nijesu ni birali kao delegata, a i da se Inspekcija za sport kao nadležni organ i Ministarstvo sporta poslije našeg zakazivanja jasno izjasnilo da je ova vanredna skupština Udruženja klubova – Sjever, kao i održana Skupština FSCG nelegalna i neregularna.

“Mi koji smo inicirali sazivanje sjednice nećemo učestvovati u radu jer smo dobili mišljenje nadležnih državnih organa da je ovakva sjednica nezakonita i protivpravna. Naša intencija je bila da smijenimo lošeg predsjednika i njegovo rukovodstvo. To ćemo i uraditi, ali po procuduri koja je zakonita i pravno valjana”, ističu delegati u odluci.

guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me