Nevjerovatan skok na tržištu kriptovaluta, vrijednost bitkoina najviša u zadnje dvije godine

Ilustracija

Bitkoin, najveća svjetska kriptovaluta po tržišnoj kapitalizaciji, danas je dostigla najvišu vrijednost u prethodne dvije godine, od 56.000 dolara, i tako podigla šire kripto tržište.

Cijena bitkoina porasla je za više od 10 odsto u roku od dva dana, prema podacima CoinMarketCap-a, nakon što je kompanija za kripto ulaganje i softver „MicroStrategy“ otkrila svoju kupovinu oko 3.000 bitkoina za 155 miliona dolara u ponedeljak.

Kompanija, sa sjedištem u Virdžiniji, trenutno je najveći vlasnik bitkoina kojima se javno trguje. Kompanija je prijavila da ima oko 190.000 tokena kriptovalute ranije ovog mjeseca, što bi danas vrijedjelo preko 10,5 milijardi dolara.

Prema Greti Juan, šefu istraživanja na platformi za digitalnu imovinu VDKS, tržište su „ohrabrili kripto bikovi kao što je MicroStrategy, kao i novi rekord priliva Bitcoin ETF-a.

Akcije koje se odnose na kriptovalute takođe su porasle u trgovanju u američkoj MicroStrategy i kompaniji za razmjenu kriptovaluta Coinbase sa sjedištem u San Francisku.

Dvije kompanije vezane za kriptovalute zabiljležile su rast cijena akcija za 200 odsto tokom prošle godine.

Izvor: Nova S

Subscribe
Notify of
guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me

 

PRIJAVI PROBLEM!

Uređivački tim Press Onlin Portal-a garantuje anonimnost svima koji prijave problem i obavezuje se da će po važećem “Zakonu o zaštiti podataka i ličnosti” štititi izvor.

Prioritet će imati prijave za nezakonite procedure javnih tendera.