Novaković Đurović: Zelena agenda jedan je od stubova na kojima će počivati rad ministarstva

Foto: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma

Ministarka ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, Ana Novaković Đurović razgovarala je danas sa princom Nikolom Petrovićem Njegošem o budućem radu i politikama Ministarstva, kao i o zajedničkom angažmanu na projektima putem kojih bi se očuvala životna sredina i promovisala prirodna bogatstva Crne Gore.

Kako je kazala ministarka Novaković Đurović, “zelena agenda jedan je od stubova na kojima će počivati rad ovog Ministarstva u narednom periodu, sa posebnim fokusom na klimatske promjene kao jednim od veoma važnih mjerila u Poglavlju 27”.

“S obzirom na to da smo i Ustavom definisani kao ekološka država, ta odrednica bi trebalo da posluži kao lična karta Crne Gore i učinićemo sve u našoj moći da to i postane naš najpoznatiji brend”, izjavila je ministarka ekologije, prostornog planiranja i urbanizma.

Princ Nikola Petrović Njegoš je ministarku upoznao sa projektom EKOMED 2021 Fondacije Petrović Njegoš, kojim se planiraju tehnološke inovacije u oblasti energije i upravljanja otpadom sa ciljem očuvanja životne okoline u Crnoj Gori, a posebno prirodnih zona na crnogorskoj obali. 

Ministarka se usaglasila da je ogroman  izazov  u oblasti upravljanja otpadom, stoga je svaki novi projekat i više nego dobrodošao, kao i saradnja sa institucijama, organizacijama i pojedincima. Upoznala je princa Petrovića da se priprema Zakon o upravljanju otpadom koji će donijeti nova rješenja, posebno u pogledu kontrole i kaznene politike. 

Ministarka Novaković Đurović i princ Nikola Petrović usaglasili su se da bi podršku i saradnju trebalo institucionalizovati kroz poseban pisani Sporazum.

Sastanku je prisustvovao v.d.generalni direktor Direktorata za EU integracije, međunarodnu saradnju i klimatske promjene Ljubiša Pavićević.

guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me